Čokoladni brownieji i jagode na žaru
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- 175 g maslaca
- 50 g sušenog manga i ananasa (ili nekog drugog sušenog voća), sitnije nasjeckanih
- 100 g kokosovog brašna, sitno mljevenog
- 2 jaja
- 100 ml mlijeka
- 100 g kakaa u prahu
- 100 g tamnog smeđeg šećera muscovado
- 4-5 jagoda po osobi
- šećer u prahu
- crni papar u zrnu, blago zdrobljen
Priprema
- Čokoladni brownieji:
- 1. Otopite maslac, pa unutra ubacite sušeno voće da mu vratite vlagu.
- 2. Smjesi maslaca i voća dodajte šećer, promiješate ih, pa ostavite da se maslac potpuno ohladi.
- 3. Umutite jaja.
- 4. Prosijajte brašno i kakao u prahu, pa ih sjedinite miješanjem.
- 5. Ulijte mlijeko.
- 6. Dno 2 male tave od lijevanog željeza ili kalupa za kolače lagano premažite maslacem.
- 7. Tijesto rasporedite u tave, pa ih protresite da izravnate vrh.
- 8. Tave poklopite, pa oko 35 minuta pecite na neizravnoj toplini. U središte kolača zabodite čačkalicu: gotov je kad za izvađenu čačkalicu više ne prianja tijesto.
- Jagode na žaru:
- 1. Jagode pospite šećerom i crnim paprom.
- 2. Probodite ih drvenim štapićima za ražnjiće, pa postavite između ugljena i ruba roštilja. Često ih okrećite, dok ih lagano ne zapečete (oko 10-12 minuta).
- 3. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa