Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • 175 g maslaca
  • 50 g sušenog manga i ananasa (ili nekog drugog sušenog voća), sitnije nasjeckanih
  • 100 g kokosovog brašna, sitno mljevenog
  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g kakaa u prahu
  • 100 g tamnog smeđeg šećera muscovado
  • 4-5 jagoda po osobi
  • šećer u prahu
  • crni papar u zrnu, blago zdrobljen

Priprema

  • Čokoladni brownieji:
  • 1. Otopite maslac, pa unutra ubacite sušeno voće da mu vratite vlagu.
  • 2. Smjesi maslaca i voća dodajte šećer, promiješate ih, pa ostavite da se maslac potpuno ohladi.
  • 3. Umutite jaja.
  • 4. Prosijajte brašno i kakao u prahu, pa ih sjedinite miješanjem.
  • 5. Ulijte mlijeko.
  • 6. Dno 2 male tave od lijevanog željeza ili kalupa za kolače lagano premažite maslacem.
  • 7. Tijesto rasporedite u tave, pa ih protresite da izravnate vrh.
  • 8. Tave poklopite, pa oko 35 minuta pecite na neizravnoj toplini. U središte kolača zabodite čačkalicu: gotov je kad za izvađenu čačkalicu više ne prianja tijesto.
  • Jagode na žaru:
  • 1. Jagode pospite šećerom i crnim paprom.
  • 2. Probodite ih drvenim štapićima za ražnjiće, pa postavite između ugljena i ruba roštilja. Često ih okrećite, dok ih lagano ne zapečete (oko 10-12 minuta).
  • 3. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve