Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 120 g nesoljenog maslaca, omekšalog
  • 40 g bijelog šećera
  • 150 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • ½ žličice paste od vanilije
  • 2 žlice hrskavog kikiriki maslaca
  • 175 g brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 35 g kakao praha
  • 100 g kvalitetne mliječne couverture čokolade s udjelom 33%, nasjeckane
  • 200 ml punomasnog vrhnja
  • 260 ml kvalitetne tamne couverture čokolade s 54% udjela
  • 20 g nesoljenog maslaca

Priprema

  • 1. Zagrijte ventilacijsku pećnicu na 170°C.
  • 2. U zdjelu miksera stavite maslac, bijeli i smeđi šećer i sve izmiksajte.
  • 3. Dodajte jaje, vaniliju, kikiriki maslac i sve izmiksajte da se smjesa sjedini.
  • 4. Stavite brašno, prašak za pecivo i kakao pa miksajte dok ne nastane tijesto.
  • 5. Umiješajte nasjeckanu mliječnu čokoladu.
  • 6. Rasporedite žlicom tijesto na neprianjajući lim pa ga stavite u hladnjak da se ohladi.
  • 7. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 5 minuta.
  • 8. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • 9. Stavite vrhnje u tavicu i pustite da zakipi.
  • 10. Prelijte ga odmah preko čokolade i mutite dok se čokolada potpuno ne rastopi.
  • 11. Dodajte maslac dok je smjesa još topla i mutite da se sve sjedini.
  • 12. Umočite kekse u ganache i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve