Čokoladne puslice s oraščićima
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 3 bjelanjka
- 250 g šećera u prahu, prosijanog
- 30 g nizozemskog kakaa u prahu
- 200 g pekan oraha (A), sitno nasjeckanih
- 20 g pekan oraha (B), sitno nasjeckanih
Priprema
- 1. Pećnicu s kruženjem zraka zagrijte na 110 ˚C.
- 2. U posudi samostojećeg miksera metlicom tucite bjelanjke dok ne postanu svijetli i prožeti zrakom.
- 3. Smanjite brzinu miksera na nisku i postupno usipajte prosijani šećer u prahu. Još ih minutu nastavite miješati.
- 4. Dodajte kakao u prahu i sjedinite ga miješanjem.
- 5. Posudu izvadite iz miksera i nježnim preklapanjem umiješajte sitno nasjeckane pekan orahe (A).
- 6. Lim obložite papirom za pečenje. Učvrstite ga s kapi snijega u svakom kutu.
- 7. Snijeg grabite žličicom i rasporedite na pripremljen lim za pečenje. Između svake puslice ostavite otprilike 20 mm razmaka.
- 8. Vrh puslica pospite sitno nasjeckanim pekan orasima (B).
- 9. Pecite ih otprilike 90 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici, dok vrh ne postane sjajan i čvrst.
- 10. Puslice izvadite iz pećnice i ostavite hladiti na sobnoj temperaturi.
- 11. Potpuno ohlađene puslice čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca
Recepti Luca Ciano
Panna cotta od bivoljeg jogurta s preljevom od limoncella i jagoda
Recepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjene
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rolada
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna pjenica s malinama i arabeskom
Recepti Kirsten Tibballs
Babka čvor
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni leptirići
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni crème brulee