Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • 3 bjelanjka
  • 250 g šećera u prahu, prosijanog
  • 30 g nizozemskog kakaa u prahu
  • 200 g pekan oraha (A), sitno nasjeckanih
  • 20 g pekan oraha (B), sitno nasjeckanih

Priprema

  • 1. Pećnicu s kruženjem zraka zagrijte na 110 ˚C.
  • 2. U posudi samostojećeg miksera metlicom tucite bjelanjke dok ne postanu svijetli i prožeti zrakom.
  • 3. Smanjite brzinu miksera na nisku i postupno usipajte prosijani šećer u prahu. Još ih minutu nastavite miješati.
  • 4. Dodajte kakao u prahu i sjedinite ga miješanjem.
  • 5. Posudu izvadite iz miksera i nježnim preklapanjem umiješajte sitno nasjeckane pekan orahe (A).
  • 6. Lim obložite papirom za pečenje. Učvrstite ga s kapi snijega u svakom kutu.
  • 7. Snijeg grabite žličicom i rasporedite na pripremljen lim za pečenje. Između svake puslice ostavite otprilike 20 mm razmaka.
  • 8. Vrh puslica pospite sitno nasjeckanim pekan orasima (B).
  • 9. Pecite ih otprilike 90 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici, dok vrh ne postane sjajan i čvrst.
  • 10. Puslice izvadite iz pećnice i ostavite hladiti na sobnoj temperaturi.
  • 11. Potpuno ohlađene puslice čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.

Povezani recepti

Vidi sve