Čokoladne puslice s oraščićima
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Sastojci
- 3 bjelanjka
- 250 g šećera u prahu, prosijanog
- 30 g nizozemskog kakaa u prahu
- 200 g pekan oraha (A), sitno nasjeckanih
- 20 g pekan oraha (B), sitno nasjeckanih
Priprema
- 1. Pećnicu s kruženjem zraka zagrijte na 110 ˚C.
- 2. U posudi samostojećeg miksera metlicom tucite bjelanjke dok ne postanu svijetli i prožeti zrakom.
- 3. Smanjite brzinu miksera na nisku i postupno usipajte prosijani šećer u prahu. Još ih minutu nastavite miješati.
- 4. Dodajte kakao u prahu i sjedinite ga miješanjem.
- 5. Posudu izvadite iz miksera i nježnim preklapanjem umiješajte sitno nasjeckane pekan orahe (A).
- 6. Lim obložite papirom za pečenje. Učvrstite ga s kapi snijega u svakom kutu.
- 7. Snijeg grabite žličicom i rasporedite na pripremljen lim za pečenje. Između svake puslice ostavite otprilike 20 mm razmaka.
- 8. Vrh puslica pospite sitno nasjeckanim pekan orasima (B).
- 9. Pecite ih otprilike 90 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici, dok vrh ne postane sjajan i čvrst.
- 10. Puslice izvadite iz pećnice i ostavite hladiti na sobnoj temperaturi.
- 11. Potpuno ohlađene puslice čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Torta od čokoladne pjene
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna rolada
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladna pjenica s malinama i arabeskom
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne puslice s oraščićima
Recepti Kirsten Tibballs
Babka čvor
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni leptirići
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni crème brulee
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni cvijet
Recepti Silvia Colloca
Princes krafne
Recepti Silvia Colloca
Domaće piškote