Opis

  1. U veliku zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo, šećer i kakao u prahu. U sredini napravite udubinu i stavite jedno jaje. Jaje tucite postupno uzimajući brašno. Malo po malo, dodajte mlijeko, polako miješajući sastojke u glatko tijesto. Umiješajte zest naranče dok se sve ne sjedini.
  2. U međuvremenu, napravite pire; narežite banane i stavite ih u zdjelu, zgnječite ih vilicom i dodajte čokoladu. Dobro promiješajte, dodajte naribani muškatni oraščić i malo ruma za odrasle, te opet pomiješajte. Ostavite sa strane.
  3. Na srednje jaku vatru stavite tavu i žlicu otopljenog maslaca. Jednu po jednu žlicu, dodajte tijesto u tavu. Ostavite dovoljno prostora između svake žlice kako se tijesto ne bi spojilo. Pecite dok se ne pojave mjehurići na vrhu tijesta, zatim okrenite i pecite još jednu minutu na drugoj strani. Dodajte još otopljenog maslaca u tavu prije nove serije pogačica.
  4. Za posluživanje, na tanjur složite dvije ili tri pogačice jednu na drugu, a između svake stavite žlicu pirea. Dovršite posipanjem kakaa u prahu i narezanim tropskim voćem kao konfetima.

Sastojci

  • 125g samodizajućeg brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 žlice sitnog šećera
  • 4 žlice kakaa u prahu
  • 1 veliko jaje
  • 175ml mlijeka
  • 100g maslaca, otopljen
  • Zest 1 naranče

 

  • 2-3 banane
  • 15g tamne čokolade, ribane ili sitno nasjeckane
  • Svježeg muškatnog oraščića, za ribanje
  • malo ruma (po želji)

 

  • Selekcija tropskog voća– koristim jagode, kivi, papaju i ananas, narezano na male kockice

 

  • Za posluživanje: Kakao prah za posipanje

Povezani recepti