Čokoladna salama

Čokoladna salama

Opis

Hrskavi bademi

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. U malom lončiću zagrijte šećer i vodu, dok se šećer ne rastopi. U zdjelu stavite bademe.
  2. Preko badema prelijte šećerni sirup i promiješajte. Na obloženi lim stavite bademe, zatim ih stavite u zagrijanu pećnicu.
  3. Bademe promiješajte svakih 5 minuta, kako biste osigurali ravnomjerno pečenje.
  4. Tostirajte ih 15-18 minuta ili do zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade. 

Salama

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C i tostirajte pistacije 8-10 minuta. Pistacije izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
  2. U zdjeli otopite čokoladu do pola. U srednje velikom loncu zakuhajte vrhnje.
  3. Kada prokuha, odmah dodajte kondenzirano mlijeko, te dok je još na vatri, nježno miješajte lopaticom iznad lagane vatre oko jedne minute.
  4. Dodajte čokoladu i pomiješajte, zatim maknite s vatre.
  5. Smjesu ulijte u zdjelu i dodajte pistacije, bademe, kekse i višnje.
  6. Miješajte dok se ne sjedini.

 

Sastojci

Hrskavi bademi

  • 35 g sitni (kotač) šećer
  • 25 ml vode
  • 125 g bademi narezani na štapiće

Salama

  • 40 g pistacija
  • 200 g tamne čokolade visoke kvalitete
  • 38 ml svježeg vrhnja
  • 180 ml kondenziranog mlijeka
  • 68 g hrskavih badema (recept naveden)
  • 60 g suhih keksa, narezanih
  • 25 g kandiranih višanja, nasjeckanih
  • Šećer u prahu, za posipanje

Povezani recepti