Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Sastojci

  • Hrskavi bademi
  • 35 g sitni (kotač) šećer
  • 25 ml vode
  • 125 g bademi narezani na štapiće
  • Salama
  • 40 g pistacija
  • 200 g tamne čokolade visoke kvalitete
  • 38 ml svježeg vrhnja
  • 180 ml kondenziranog mlijeka
  • 68 g hrskavih badema (recept naveden)
  • 60 g suhih keksa, narezanih
  • 25 g kandiranih višanja, nasjeckanih
  • Šećer u prahu, za posipanje

Priprema

  • Hrskavi bademi-Zagrijte pećnicu na 160°C. U malom lončiću zagrijte šećer i vodu, dok se šećer ne rastopi. U zdjelu stavite bademe.
  • Preko badema prelijte šećerni sirup i promiješajte. Na obloženi lim stavite bademe, zatim ih stavite u zagrijanu pećnicu.
  • Bademe promiješajte svakih 5 minuta, kako biste osigurali ravnomjerno pečenje.
  • Tostirajte ih 15-18 minuta ili do zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade. 
  • Salama-Zagrijte pećnicu na 160°C i tostirajte pistacije 8-10 minuta. Pistacije izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
  • U zdjeli otopite čokoladu do pola. U srednje velikom loncu zakuhajte vrhnje.
  • Kada prokuha, odmah dodajte kondenzirano mlijeko, te dok je još na vatri, nježno miješajte lopaticom iznad lagane vatre oko jedne minute.
  • Dodajte čokoladu i pomiješajte, zatim maknite s vatre.
  • Smjesu ulijte u zdjelu i dodajte pistacije, bademe, kekse i višnje.
  • Miješajte dok se ne sjedini.

Povezani recepti

Vidi sve