Čokoladna pita bez pečenja
Recept iz: Pati Jinich
Za pripremu
U multipraktiku, (ili gnječeći u plastičnoj vrećici pasirkom ili u šalici), izmrvite čokoladne vafle. Prebacite u posudu za miješanje. U maloj zdjeli rastopite maslac i zatim prelijte preko izmrvljenih vafla. Dodajte malo soli i promiješajte gumenom špatulom ili drvenom kuhačom. Preokrenite smjesu u staklenu posudu ili metalni lim veličine 22 cm. Utisnuti rukama ili šalicom kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedi po dnu i rubovima lima. Stavite u hladnjak na 20 minuta ili u zamrzivač na 5 minuta kako bi se stvorila čvrsta korica.
Rastopite čokoladu u zdjeli s dvostrukim dnom. Ostavite sa strane.
U multipraktiku istucite ricottu par sekunda da se razrahli. Ulijte rastopljenu čokoladu i izmutite još 45 sekunda u multipraktiku dok se ne dobije kremasta smjesa.
Vilicom ili mutilicom zamutiti 59 ml šlaga u velikoj posudi da se zgusne. Dodajte smjesu s ricottom i čokoladom te dobro promiješajte da se sljubi.
Izvadite koru iz hladnjaka i rasporedite nadjev. Vratite u hladnjak na par sati prije posluživanja.
Sastojci
- Sastojci
- 200 g čokoladnih vafla
- 6 žlica neslanog maslaca
- Prstohvat kosher ili grube morske soli
- 226 g poluslatkog čokoladnog čipsa
- 256 g ricotta sira
- 59 ml gustog šlaga
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Pati Jinich
Machaca sa škampima i burritosi s krumpirom
Recepti Pati Jinich
Serrano Salsa Cruda umak
Recepti Pati Jinich
Kolač od četiri vrste mlijeka sa šljivama i marelicama
Recepti Pati Jinich
Campechano Tacosi sa salsom u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu
Recepti Pati Jinich
Tjestenina u pikantnom umaku s kobasicama i školjkama
Recepti Pati Jinich
Komadi mesa sa smeđim šećerom
Recepti Pati Jinich
Enchilade s račićima u bogatom umaku od rajčica
Recepti Pati Jinich
Salata od lignji sa žara, radiča i endivije
Recepti Pati Jinich
Tortica od manga i limete