Čokoladna pita bez pečenja

Za pripremu

U multipraktiku, (ili gnječeći u plastičnoj vrećici pasirkom ili u šalici), izmrvite čokoladne vafle. Prebacite u posudu za miješanje. U maloj zdjeli rastopite maslac i zatim prelijte preko izmrvljenih vafla. Dodajte malo soli i promiješajte gumenom špatulom ili drvenom kuhačom. Preokrenite smjesu u staklenu posudu ili metalni lim veličine 22 cm. Utisnuti rukama ili šalicom kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedi po dnu i rubovima lima. Stavite u hladnjak na 20 minuta ili u zamrzivač na 5 minuta kako bi se stvorila čvrsta korica.

Rastopite čokoladu u zdjeli s dvostrukim dnom. Ostavite sa strane.

U multipraktiku istucite ricottu par sekunda da se razrahli. Ulijte rastopljenu čokoladu i izmutite još 45 sekunda u multipraktiku dok se ne dobije kremasta smjesa.

Vilicom ili mutilicom zamutiti 59 ml šlaga u velikoj posudi da se zgusne. Dodajte smjesu s ricottom i čokoladom te dobro promiješajte da se sljubi.

Izvadite koru iz hladnjaka i rasporedite nadjev. Vratite u hladnjak na par sati prije posluživanja.

Sastojci

  • Sastojci
  • 200 g čokoladnih vafla
  • 6 žlica neslanog maslaca
  • Prstohvat kosher ili grube morske soli
  • 226 g poluslatkog čokoladnog čipsa
  • 256 g ricotta sira
  • 59 ml gustog šlaga

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve