1. Temperirajte čokoladu, zatim mali nož s obostranom oštricom umočite u čokoladu i pritisnite na komad papira za pečenje. Zaoblite list prije neko se stvrdne. Kada se stisne, zagrijte oštricu istog noža i napravite male rezove na rubovima pera, kako biste stvorili efekt pravog pera, te kako bi izgledao realističnije.
  2. Otopite bijelu čokoladu visoke kvalitete i temperirajte je ako sadrži kakao maslac. Kako biste temperirali čokoladu, zagrijavajte je u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi, dok ne postignete 50% tekućine, a 50% komadića čokolade. Žustro miješajte bez dodatnog zagrijavanja, sve dok se čokolada ne rastopi. Ako vam ostanu tvrdoglavi komadići koji se nisu rastopili, čokoladu možete zagrijati sušilom za kosu uz neprestano miješanje. Izrežite komad papira za pečenje. Odaberite nož čija je oštrica ista s obje strane.
  3. Oštricu noža umočite u otopljenu bijelu čokoladu, otresite višak čokolade, te jednu stranu noža ostružite od rub zdjele. Stranu noža koja sadrži čokoladu pritisnite na papir za pečenje, podignite nož i povucite prema sebi. Nakon što ste napravili nekoliko pera, prije nego se stvrdnu, stavite ih na vrč ili cijev, kako biste postigli prirodni gib. Stavite u hladnjak na 5 minuta.
  4. Svako pero odvojite od papira, te s vrućim nožem, nasumično napravite nekoliko rezova s obje strane pera. Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi do mjesec dana.

Sastojci

  • 150g kvalitetne bijele čokolade

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve