Kombinacija iz snova - čokolada i naranča! 

Sastojci

  • Sastojci:
  • suncokretovo ulje,
  • 1 litra punomasnog vrhnja za kuhanje, 
  • 200 g čokolade s minimalno 50% kakaa,
  • 7 naranči,
  • 200 g šećera u prahu,
  • 9 listića želatine (ili 4 ako su veliki) natopljenih u vodu 10 minuta

Priprema

  • Blago nauljite posudice za puding.
  • Zagrijte vrhnje za kuhanje dok ne prokuha. Maknite s plamena i dodajte usitnjenu čokoladu. Miješajte dok se ne otopi.
  • Naribajte koricu 4 naranče i dodajte u čokoladnu kremu. Iscijedite sok 2 naranče i dodajte 8 žlica u čokoladu. Ostatak naranči odložite sa strane.
  • Kada je želatina omekšala, izvadite ju iz vode, ocijedite i stavite u toplu čokoladu. Miješajte dok ne dobijete homogenu masu.
  • Procijedite čokoladu kroz cjediljku i razdijelite u posudice u jednakim količinama.
  • Posudice smjestite u hladnjak preko noći (ili najmanje 6 sati).
  • Naranče pripremite tako da odstranite sve što nije čisto meso ploda: maknite sve bijele niti i membrane. Treba ostati čisto meso (pulpa). Radite to iznad zdjele kako biste sačuvali sok koji će se cijediti tijekom ovog postupka. Usitnjeni plod stavite u tu zdjelu (sok) i smjestite u hladnjak.
  • Kada su panna cotte ohlađene, pripremite posudu s vrelom vodom i svaku zdjelicu stavite unutra dok se ne počne topiti rub poslastice. Tada ju lagano okrenite iznad dlana ( ili odmah tanjura za posluživanje ) i panna cotta će samo skliznuti van. Za dekoraciju oko čokoladne kupole stavite očišćenu naranču.

Povezani recepti

Vidi sve