Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 375 g kvalitetne tamne couverture čokolade s udjelom 54%
  • 100 g kvalitetne mliječne couverture čokolade s udjelom 33%, krupno nasjeckane
  • 1 ½ žlica zlatnog sirupa
  • 95 g nesoljenog maslaca
  • 80 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 žličica paste od vanilije

Priprema

  • 1. Zagrijte ventilacijsku pećnicu na 190°C.
  • 2. Namastite kalup za torte promjera 18 cm i obložite ga papirom za pečenje.
  • 3. U mikrovalnoj pećnici zagrijte tamnu čokoladu, zlatni sirup i maslac dok se potpuno ne rastope i odložite sa strane.
  • 4. Miksajte šećer, jaja i vaniliju na srednjoj jačini oko 15 minuta dok smjesa ne postane gusta i kremasta.
  • 5. Dodajte jedno po jedno umućeno jaje u toplu čokoladnu smjesu pa sve dobro promiješajte.
  • 6. Umiješajte komadiće mliječne čokolade.
  • 7. Sve ulijte u pripremljeni kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko 22 minute.
  • 8. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.

Povezani recepti

Vidi sve