Čokoladna jaja
1. Rastopite na pari 200 g komadića čokolade. Nakon što rastopite 2/3 čokolade, izvadite iz posude. Miješajte dok se ostatak sam ne rastopi u vlastitoj toplini.
2. Stavite posudu u veću posudu u kojoj je malo vode iz slavine. Miješajte čokoladu da se ohladi na 30-32 stupnja.
3. Kistom premažite kalupe čokoladom. Odnesite u hladnjak na 10 minuta.
4. Nakon toga, premažite drugi sloj od tamne čokolade. Ponovno vratite u hladnjak na još 10 minuta.
5. Rastopite bijelu čokoladu kao što ste rastopili tamnu. Ali temperatura mora biti najviše 45 stupnjeva i onda čokoladu hladite na 27-28.
6. Izvadite kalup iz hladnjaka, stavite sloj bijele čokolade i pustite da odstoji još 10 minuta u hladnjaku.
7. Zatim stražnjim dijelom noža sastružite rub kalupa na kojemu je čokolada.
8. Sada stavite raznobojne čokoladne bombone u polovicu jajeta, premažite rub čokoladom i zalijepite drugu polovicu jajeta.
9. Prstom zagladite rub gdje se polovice spajaju i to je to!
Ponovite postupak i sve je spremno za uskrsnog zeca i djecu.
1. Rastopite na pari 200 g komadića čokolade. Nakon što rastopite 2/3 čokolade, izvadite iz posude. Miješajte dok se ostatak sam ne rastopi u vlastitoj toplini.
2. Stavite posudu u veću posudu u kojoj je malo vode iz slavine. Miješajte čokoladu da se ohladi na 30-32 stupnja.
3. Kistom premažite kalupe čokoladom. Odnesite u hladnjak na 10 minuta.
4. Nakon toga, premažite drugi sloj od tamne čokolade. Ponovno vratite u hladnjak na još 10 minuta.
5. Rastopite bijelu čokoladu kao što ste rastopili tamnu. Ali temperatura mora biti najviše 45 stupnjeva i onda čokoladu hladite na 27-28.
6. Izvadite kalup iz hladnjaka, stavite sloj bijele čokolade i pustite da odstoji još 10 minuta u hladnjaku.
7. Zatim stražnjim dijelom noža sastružite rub kalupa na kojemu je čokolada.
8. Sada stavite raznobojne čokoladne bombone u polovicu jajeta, premažite rub čokoladom i zalijepite drugu polovicu jajeta.
9. Prstom zagladite rub gdje se polovice spajaju i to je to!
Ponovite postupak i sve je spremno za uskrsnog zeca i djecu.
2. Stavite posudu u veću posudu u kojoj je malo vode iz slavine. Miješajte čokoladu da se ohladi na 30-32 stupnja.
3. Kistom premažite kalupe čokoladom. Odnesite u hladnjak na 10 minuta.
4. Nakon toga, premažite drugi sloj od tamne čokolade. Ponovno vratite u hladnjak na još 10 minuta.
5. Rastopite bijelu čokoladu kao što ste rastopili tamnu. Ali temperatura mora biti najviše 45 stupnjeva i onda čokoladu hladite na 27-28.
6. Izvadite kalup iz hladnjaka, stavite sloj bijele čokolade i pustite da odstoji još 10 minuta u hladnjaku.
7. Zatim stražnjim dijelom noža sastružite rub kalupa na kojemu je čokolada.
8. Sada stavite raznobojne čokoladne bombone u polovicu jajeta, premažite rub čokoladom i zalijepite drugu polovicu jajeta.
9. Prstom zagladite rub gdje se polovice spajaju i to je to!
Ponovite postupak i sve je spremno za uskrsnog zeca i djecu.
1. Rastopite na pari 200 g komadića čokolade. Nakon što rastopite 2/3 čokolade, izvadite iz posude. Miješajte dok se ostatak sam ne rastopi u vlastitoj toplini.
2. Stavite posudu u veću posudu u kojoj je malo vode iz slavine. Miješajte čokoladu da se ohladi na 30-32 stupnja.
3. Kistom premažite kalupe čokoladom. Odnesite u hladnjak na 10 minuta.
4. Nakon toga, premažite drugi sloj od tamne čokolade. Ponovno vratite u hladnjak na još 10 minuta.
5. Rastopite bijelu čokoladu kao što ste rastopili tamnu. Ali temperatura mora biti najviše 45 stupnjeva i onda čokoladu hladite na 27-28.
6. Izvadite kalup iz hladnjaka, stavite sloj bijele čokolade i pustite da odstoji još 10 minuta u hladnjaku.
7. Zatim stražnjim dijelom noža sastružite rub kalupa na kojemu je čokolada.
8. Sada stavite raznobojne čokoladne bombone u polovicu jajeta, premažite rub čokoladom i zalijepite drugu polovicu jajeta.
9. Prstom zagladite rub gdje se polovice spajaju i to je to!
Ponovite postupak i sve je spremno za uskrsnog zeca i djecu.
Sastojci
- Sastojci200 g tamne čokolade 150 g bijele čokolade raznobojni čokoladni bomboni
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom