Clafoutis od nektarina
Recept iz: Martha Stewart
Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!
Sastojci
- 3 do 4 zrele nektarine
- 250 ml punomasnog mlijeka
- 250 ml najmasnijeg slatkog vrhnja
- 4 velika jaja plus 2 velika žumanjka
- 1 mahuna vanilije, razrezana i oguljena
- 50 g šećera
- 2 žlice brašna
- ¼ žličice soli
- 1 žlica maslaca
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 190 °C s posudom za pečenje od 25 cm (dubine 4-5 cm) u središtu.
- 2. Zakuhajte lončić vode. Oštrim nožem zarežite plitki X u dno svake nektarine. Dodajte u lončić i blanširajte 30 do 40 sekundi. Kad su dovoljno hladne da ih držite u ruci, nožem maknite kožu i koštice; narežite na ploške debljine šest milimetara.
- 3. U kuhinjskom blenderu usitnite mlijeko, vrhnje, jaja, žumanjke, sjeme vanilije, šećer, brašno i sol dok smjesa ne postane glatka, oko dvije minute. Procijedite kroz sitno sito u posudu.
- 4. Pažljivo izvadite zagrijanu posudu i brzo je premažite maslacem (pažnja: prskat će). Odmah izlijte dovoljno smjese da prekrijete dno posude. Vratite u pećnicu i pecite dok ne pozlati, oko pet minuta.
- 5. Izlijte ostatak smjese i posložite nektarine u jednom sloju, pokrivajući što je više površine moguće. Vratite posudu u pećnicu i pecite dok ne nabubri i ne posmeđi, 35 do 40 minuta. Ostavite da se blago ohladi. Pospite šećerom u prahu; poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom