Clafoutis od nektarina
Recept iz: Martha Stewart
- Zagrijte pećnicu na 190 °C s posudom za pečenje od 25 cm (dubine 4-5 cm) u središtu.
- Zakuhajte lončić vode. Oštrim nožem zarežite plitki X u dno svake nektarine. Dodajte u lončić i blanširajte 30 do 40 sekundi. Kad su dovoljno hladne da ih držite u ruci, nožem maknite kožu i koštice; narežite na ploške debljine šest milimetara.
- U kuhinjskom blenderu usitnite mlijeko, vrhnje, jaja, žumanjke, sjeme vanilije, šećer, brašno i sol dok smjesa ne postane glatka, oko dvije minute. Procijedite kroz sitno sito u posudu.
- Pažljivo izvadite zagrijanu posudu i brzo je premažite maslacem (pažnja: prskat će). Odmah izlijte dovoljno smjese da prekrijete dno posude. Vratite u pećnicu i pecite dok ne pozlati, oko pet minuta.
- Izlijte ostatak smjese i posložite nektarine u jednom sloju, pokrivajući što je više površine moguće. Vratite posudu u pećnicu i pecite dok ne nabubri i ne posmeđi, 35 do 40 minuta. Ostavite da se blago ohladi. Pospite šećerom u prahu; poslužite.
Sastojci
- 3 do 4 zrele nektarine
- 250 ml punomasnog mlijeka
- 250 ml najmasnijeg slatkog vrhnja
- 4 velika jaja plus 2 velika žumanjka
- 1 mahuna vanilije, razrezana i oguljena
- 50 g šećera
- 2 žlice brašna
- ¼ žličice soli
- 1 žlica maslaca
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Mary Berry
Meringa s bobicama i šlagom
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom