Clafoutis od borovnica i earl greya
Recept iz: Francisco Moreira
Priprema
Na vatru stavite posudu s 125 g vrhnja za kuhanje i 2 vrećice čaja Earl Grey.
Pustite da se infuzira 4 minute.
Maknite čaj, a vrhnje stavite u zamrzivač.
Stavite drugu posudu na vatru i kuhajte 100 g maslaca bez soli. Ostavite da ključa i maknite kad pjena nestane.
Pustite da se ohladi.
Istucite 3 bjelanjka u mikseru. Miješajte dok se ne stvori pjena. Pomalo sipajte 100 g šećera.
Pomiješajte 3 žumanjka i 50 g bademovog brašna. Nastavite miješati i uspite malo ohlađenog maslaca.
Dodajte 75 g brašna.
Blago istucite ohlađeno vrhnje i dodajte ga u prethodnu smjesu.
Premažite smjesu četkicom za ulje i ulijte je u kalup s papirom za pečenje.
Na vrh stavite borovnice. Stavite u pećnicu na 180° i pecite 15 minuta.
Ukrasite svježim borovnicama i šećerom u prahu.
Sastojci
- 125 g vrhnja za kuhanje
- 2 vrećice čaja Earl Grey
- 3 bjelanjka (veličina S)
- 100 g šećera
- 3 žumanjka (veličina S)
- 100 g maslaca bez soli
- 50 g bademovog brašna
- 75 g brašna
- 125 g borovnica
- 75 g šećera Demerara
- Svježe borovnice (količina po želji)
- Šećer u prahu (količina po želji)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom