Clafoutis od borovnica i earl greya

Priprema

Na vatru stavite posudu s 125 g vrhnja za kuhanje i 2 vrećice čaja Earl Grey.

Pustite da se infuzira 4 minute.

Maknite čaj, a vrhnje stavite u zamrzivač.

Stavite drugu posudu na vatru i kuhajte 100 g maslaca bez soli. Ostavite da ključa i maknite kad pjena nestane.

Pustite da se ohladi.

Istucite 3 bjelanjka u mikseru. Miješajte dok se ne stvori pjena. Pomalo sipajte 100 g šećera.

Pomiješajte 3 žumanjka i 50 g bademovog brašna. Nastavite miješati i uspite malo ohlađenog maslaca.

Dodajte 75 g brašna.

Blago istucite ohlađeno vrhnje i dodajte ga u prethodnu smjesu.

Premažite smjesu četkicom za ulje i ulijte je u kalup s papirom za pečenje.

Na vrh stavite borovnice.  Stavite u pećnicu na 180° i pecite 15 minuta.

Ukrasite svježim borovnicama i šećerom u prahu.

Sastojci

  • 125 g vrhnja za kuhanje
  • 2 vrećice čaja Earl Grey
  • 3 bjelanjka (veličina S)
  • 100 g šećera
  • 3 žumanjka (veličina S)
  • 100 g maslaca bez soli
  • 50 g bademovog brašna
  • 75 g brašna
  • 125 g borovnica
  • 75 g šećera Demerara
  • Svježe borovnice (količina po želji)
  • Šećer u prahu (količina po želji)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve