Citrusna piletina s mrkvama I mladim krumpirom

Citrusna piletina s mrkvama I mladim krumpirom

Opis

Za pripremu

Peći na žaru ili zacrniti roma rajčice dok sasvim ne zagore i ne budu mekane i sočne. Na žaru će trebati 9 do 10 minuta, uz jedno okretanje. Kada se ohlade dovoljno za rukovanje, nasjeckajte i stavite u posudu, zajedno sa sjemenkama i svim sokovima. Zagrijte ulje u velikom limu ili velikoj tavi na srednjoj vatri. Posolite i zapaprite piletinu. Dodajte komade piletine i zacrnite, oko 4 minute s obje strane. Izvadite piletinu i stavite je u posudu.

Stavite luk i češnjak u lim i pecite 4 do 5 minuta, uz povremeno miješanje, da se ne smekšaju i rubovi ne poprime smeđu boju. Posipajte origanom, timijanom, mažuranom, cimetom i čilijem i dobro promiješajte. Umiješajte nasjeckane rajčice, kao i sok od naranče i limete i dobro promiješajte. 

Dodajte piletinu, mrkvu i krumpir i prelijte umak preko svega. Smanjite vatru na srednju do nisku i pecite poklopljeno sat vremena. Jednom, na sredini pečenja, promiješajte piletinu i povrće.

Sastojci

Sastojci

  • 450 g roma rajčica
  • 59 ml biljnog ulja
  • 1,8 kg komada piletine, bataka, prsa, zabataka, potapkanih da budu suhi
  • 1 žličica grube morske soli
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra, ili prema ukusu
  • 256 g luka, nasjeckanog
  • 4 češnja češnjaka, stisnutog ili sitno nasjeckanog
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1/2 žličice sušenog timijana
  • 1/2 žličice sušenog mažurana
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1/2 žličice chipotle čilija u prahu ili prema ukusu
  • 236 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • 2 žlice svježe cijeđenog soka limete
  • 340 g mrkve, oguljene, narezane dijagonalno na komadiće od 2,5 cm
  • 450 g rozog krumpira

Povezani recepti