Čips od riže i sipinog crnila s tučenom ricottom
Recept iz: Luca Ciano
Riža ne mora nužno uvijek biti prilog - Luca Ciano otkriva vam kako pripremiti čips!
Sastojci
- Sastojci
- Čips sa sipinim crnilom
- 100 g Arborio riže
- 400 g vode
- ½ žlice rižinog brašna ili škrobnog brašna
- 2 žličice sipinog crnila
- 500 ml suncokretovog ulja
- 150 ml kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 500 g buffalo ricotte
- 100 g tanko narezane guanciale (talijanska slanina)
- 20 fileta inćuna s kaparama
- 40 g meda, vrućeg
Priprema
- U mali lonac stavite rižu, vodu i rižino brašno, zakuhajte i kuhajte 30 minuta ili dok se riža ne prekuha i postane gnjecava. Zatim izvadite rižu iz lonca i raširite je do 2-3 mm debljine na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Sušite u pećnici sat do sat i pol, ili dok se ne osuši.
- Pržite komade velike 4-6 cm u vrućem ulju na 170° C, 1-2 minute na svakoj strani, dok se ne napuše i postane hrskava. Izvadite iz ulja i slažite na kuhinjski ubrus.
- Ricottu miksajte dok ne postane glatka i kremasta, dodajte malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i začinite.
- Za posluživanje, stavite malo ricotte na čips od riže, na nju stavite rolan inćun s kaparom i plošku guanciale, te ribanog sira bottarga. U maloj tavi ili mikrovalnoj pećnici zagrijte med, te njime prelijte po vrhu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Orzo sa špinatom i sirom
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Panirani sendviči s mozzarellom i prosciuttom di Parma
Recepti Luca Ciano
Focaccia s maslinama bez glutena