Priprema:

Ako koristite svježi korijen lotosa, fino ga naribajte na ribež. Potapkajete i osušite režnjeve kuhinjskim ubrusom prije prženja.

Ulijte ulje u veliku tavu za prženje, nekoliko centimetara od ruba tave. Zagrijati ulje na 170 do 180 stupnjeva Celzija. Pozorno ubacite režnjeve korijena lotosa u ulje i pržite dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Ocijediti na kuhinjskom ubrusu.

U plitkoj posudi, pomiješajte wasabi, majonezu, sol i ocat dok se sve ne sjedini.

Poslužiti korijen lotosa s malo sjemenki sezama, posoliti i staviti wasabi majonezu sa strane.

Sastojci

  • 256 g narezanog korijena lotosa
  • ulje za prženje
  • 2 žličice naribanog wasabija
  • 2 žlice japanske majoneze
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica octa od rižinog vina
  • Sjemenke sezama, za serviranje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve