Čips od korijena lotosa s wasabi majonezom
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Ako koristite svježi korijen lotosa, fino ga naribajte na ribež. Potapkajete i osušite režnjeve kuhinjskim ubrusom prije prženja.
Ulijte ulje u veliku tavu za prženje, nekoliko centimetara od ruba tave. Zagrijati ulje na 170 do 180 stupnjeva Celzija. Pozorno ubacite režnjeve korijena lotosa u ulje i pržite dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Ocijediti na kuhinjskom ubrusu.
U plitkoj posudi, pomiješajte wasabi, majonezu, sol i ocat dok se sve ne sjedini.
Poslužiti korijen lotosa s malo sjemenki sezama, posoliti i staviti wasabi majonezu sa strane.
Sastojci
- 256 g narezanog korijena lotosa
- ulje za prženje
- 2 žličice naribanog wasabija
- 2 žlice japanske majoneze
- 1 žličica soli
- 1 žličica octa od rižinog vina
- Sjemenke sezama, za serviranje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Justine Schofield
Poširane breskve u čaši
Recepti Justine Schofield
Zapadnjački burger od pržene piletine
Recepti Justine Schofield
Ravioli punjeni kozjom skutom i špinatom