Cipal s lukom i marmeladom od koromača

Cipal s lukom i marmeladom od koromača

Opis

Priprema:

1. Počnite s pripremom marinade. Pomiješajte sjeckani češnjak, listove koromača i limunovu koricu te sjeckajte da dobijete pastu. Posolite.

2. Premažite riblje filete marinadom i ostavite da se hlade u hladnjaku 30 minuta.

3. Zagrijte aparat za dimljenje i stavite ribu s mesom prema gore. Pustite da se dimi 12 minuta.

Marmelada od koromača:

4. Da biste napravili marmeladu od koromača, u tavu za prženje dodajte narezani luk i češnjak zajedno s octom od bijelog vina te reducirajte. Premjestite smjesu u zdjelu nakon što omekša i izgubi boju.

5. U zasebnu tavu zagrijte maslac i malo ulja te omekšajte koromač. No pazite da i dalje bude hrskav.

6. Pospite šećerom u prahu. Kada se karamelizira, vratite luk te dodajte liker od koromača. Maknite s vatre i pustite da se hladi u hladnjaku.

Majoneza:

7. Zatim napravite majonezu. Umutite tri žumanjka, senf dijon i kap maslinova ulja. Uz stalno miješanje, isprva dodajte kap po kap ulja, a zatim dolijevajte ulje u konstantnom mlazu. Na kraju umiješajte liker od koromača i prstohvat soli.

 

8. Poslužite majonezu s filetima od pastrve na posteljici od marmelade od koromača. 

Sastojci

Marinada

  • 1 cipal
  • fileti
  • 6 češnja češnjaka
  • kosani
  • listovi koromača
  • naribana korica 1 limuna

Marmelada od komorača

  • 2 glavice luka
  • narezane
  • 50 g neslanog maslaca
  • 3 češnja češnjaka
  • narezana
  • 100 ml octa od bijeloga vina
  • 2 glavice komorača
  • 3 male žlice šećera u prahu
  • 45 ml likera od koromača Pastis
  • malo laganog maslinova ulja

Majoneza

  • 3 žumanjka
  • 2 velike žlice senfa dijon
  • 300 ml maslinova ulja
  • 20 ml likera od koromača za majonezu
  • sol i papar

Povezani recepti