Cipal s lukom i marmeladom od koromača
Recept iz: Nathan Outlaw
Priprema:
1. Počnite s pripremom marinade. Pomiješajte sjeckani češnjak, listove koromača i limunovu koricu te sjeckajte da dobijete pastu. Posolite.
2. Premažite riblje filete marinadom i ostavite da se hlade u hladnjaku 30 minuta.
3. Zagrijte aparat za dimljenje i stavite ribu s mesom prema gore. Pustite da se dimi 12 minuta.
Marmelada od koromača:
4. Da biste napravili marmeladu od koromača, u tavu za prženje dodajte narezani luk i češnjak zajedno s octom od bijelog vina te reducirajte. Premjestite smjesu u zdjelu nakon što omekša i izgubi boju.
5. U zasebnu tavu zagrijte maslac i malo ulja te omekšajte koromač. No pazite da i dalje bude hrskav.
6. Pospite šećerom u prahu. Kada se karamelizira, vratite luk te dodajte liker od koromača. Maknite s vatre i pustite da se hladi u hladnjaku.
Majoneza:
7. Zatim napravite majonezu. Umutite tri žumanjka, senf dijon i kap maslinova ulja. Uz stalno miješanje, isprva dodajte kap po kap ulja, a zatim dolijevajte ulje u konstantnom mlazu. Na kraju umiješajte liker od koromača i prstohvat soli.
8. Poslužite majonezu s filetima od pastrve na posteljici od marmelade od koromača.
Sastojci
- Marinada1 cipal fileti 6 češnja češnjaka kosani listovi koromača naribana korica 1 limunaMarmelada od komorača2 glavice luka narezane 50 g neslanog maslaca 3 češnja češnjaka narezana 100 ml octa od bijeloga vina 2 glavice komorača 3 male žlice šećera u prahu 45 ml likera od koromača Pastis malo laganog maslinova uljaMajoneza3 žumanjka 2 velike žlice senfa dijon 300 ml maslinova ulja 20 ml likera od koromača za majonezu sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom