Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa.

Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije. 

Sastojci

  • 360 g svježeg mlijeka
  • 10 g suhog kvasca
  • 600 g brašna
  • 90 g šećera
  • 30 g cimeta u prahu
  • 4 g soli
  • 1 jaje
  • 90 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 200 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 150 g smeđeg šećera
  • 150 g bijelog šećera
  • 10 g kardamoma u prahu

Priprema

  • 1. Pomiješajte kvasac u prethodno zagrijano svježe mlijeko. Prosijte brašno u posudu za miskanje te ulijte mlijeko s kvascem. Dodajte šećer, jaje i cimet.
  • Stavite nastavke za tijesto i uključite mikser te miješajte srednjom brzinom oko 10 minuta.
  • 2. Dodajte maslac i sol te ponovno uključite mikser na oko 2 minute. Raširite gotovo tijesto na nabrašnjenu površinu četvrtastog oblika tako da bude debljine oko pola centimetra. Ostavite da počiva.  
  • 3. Za to vrijeme istucite maslac na punjenje s dvije vrste šećera i kardamomom. Lijepo nanesite punjenje na tijesto. Presavinite napola.
  • 4. Za američki način oblikovanja zamotajte ga kao roladu. Narežite ga na kriške debljine 2-3 cm. Ostavite da se digne.  
  • 5. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva (na vrući zrak). Poredajte puževe na lim pokriven papirom za pečenje. Stavite ih da se peku oko 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju, a šećerna im se površina ne karamelizira.

Povezani recepti

Vidi sve