Cimet puževi
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa.
Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.
Sastojci
- 360 g svježeg mlijeka
- 10 g suhog kvasca
- 600 g brašna
- 90 g šećera
- 30 g cimeta u prahu
- 4 g soli
- 1 jaje
- 90 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
- 200 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
- 150 g smeđeg šećera
- 150 g bijelog šećera
- 10 g kardamoma u prahu
Priprema
- 1. Pomiješajte kvasac u prethodno zagrijano svježe mlijeko. Prosijte brašno u posudu za miskanje te ulijte mlijeko s kvascem. Dodajte šećer, jaje i cimet.
- Stavite nastavke za tijesto i uključite mikser te miješajte srednjom brzinom oko 10 minuta.
- 2. Dodajte maslac i sol te ponovno uključite mikser na oko 2 minute. Raširite gotovo tijesto na nabrašnjenu površinu četvrtastog oblika tako da bude debljine oko pola centimetra. Ostavite da počiva.
- 3. Za to vrijeme istucite maslac na punjenje s dvije vrste šećera i kardamomom. Lijepo nanesite punjenje na tijesto. Presavinite napola.
- 4. Za američki način oblikovanja zamotajte ga kao roladu. Narežite ga na kriške debljine 2-3 cm. Ostavite da se digne.
- 5. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva (na vrući zrak). Poredajte puževe na lim pokriven papirom za pečenje. Stavite ih da se peku oko 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju, a šećerna im se površina ne karamelizira.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega