Opis

Počnite od čilija. Ugrijte malo maslinova ulja u tavi. Nasjeckajte luk i popirjajte ga. Nasjeckajte i tri češnja češnjaka i tri papričice bez sjemenki. Stavite sve na vatru, dodajte pola šalice kumina u prahu, sol i 300 g mljevene govedine i dobro promiješajte.

Kad meso počne dobivati boju, dodajte 200 g narezanog pelata i 250 g ocijeđenog crvenoga graha, i pustite da se sve kuha dok se grah lagano ne počne raspadati.

Dotle vi pripremite umak tako da u mikser ubacite pulpu jednog avokada, dvije žlice jogurta i dvije žlice mascarponea. Posolite, dodajte kumin i od svega napravite smjesu.

Ostavite sa strane i odmah lagano popecite tortilje kako bi dobile boju.

Na kraju maknite čili s vatre i počnite praviti tacose. Napunite svaku tortilju smjesom od čilija, narezanom salatom iceberg, svežnjem avokada i ribanim cheddarom, te poslužite pikantne tacose s listićima metvice.

Sastojci

Chili

  • 300 g mljevene govedine
  • 200 g pelata
  • 250 g crvenoga graha
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • ½ žličice kumina u prahu
  • tortilje
  • ulje
  • sol

Umak

  • 1 avokado
  • 2 žlice jogurta
  • 2 žlice mascarponea
  • 1 žličica kumina u prahu
  • sol

Povezani recepti