Opis
Počnite od čilija. Ugrijte malo maslinova ulja u tavi. Nasjeckajte luk i popirjajte ga. Nasjeckajte i tri češnja češnjaka i tri papričice bez sjemenki. Stavite sve na vatru, dodajte pola šalice kumina u prahu, sol i 300 g mljevene govedine i dobro promiješajte.
Kad meso počne dobivati boju, dodajte 200 g narezanog pelata i 250 g ocijeđenog crvenoga graha, i pustite da se sve kuha dok se grah lagano ne počne raspadati.
Dotle vi pripremite umak tako da u mikser ubacite pulpu jednog avokada, dvije žlice jogurta i dvije žlice mascarponea. Posolite, dodajte kumin i od svega napravite smjesu.
Ostavite sa strane i odmah lagano popecite tortilje kako bi dobile boju.
Na kraju maknite čili s vatre i počnite praviti tacose. Napunite svaku tortilju smjesom od čilija, narezanom salatom iceberg, svežnjem avokada i ribanim cheddarom, te poslužite pikantne tacose s listićima metvice.

Kad meso počne dobivati boju, dodajte 200 g narezanog pelata i 250 g ocijeđenog crvenoga graha, i pustite da se sve kuha dok se grah lagano ne počne raspadati.
Dotle vi pripremite umak tako da u mikser ubacite pulpu jednog avokada, dvije žlice jogurta i dvije žlice mascarponea. Posolite, dodajte kumin i od svega napravite smjesu.
Ostavite sa strane i odmah lagano popecite tortilje kako bi dobile boju.
Na kraju maknite čili s vatre i počnite praviti tacose. Napunite svaku tortilju smjesom od čilija, narezanom salatom iceberg, svežnjem avokada i ribanim cheddarom, te poslužite pikantne tacose s listićima metvice.

Sastojci
Chili
- 300 g mljevene govedine
- 200 g pelata
- 250 g crvenoga graha
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- ½ žličice kumina u prahu
- tortilje
- ulje
- sol
Umak
- 1 avokado
- 2 žlice jogurta
- 2 žlice mascarponea
- 1 žličica kumina u prahu
- sol