Čili tacosi u umaku od avokada
Recept iz: Filipa Gomes
Počnite od čilija. Ugrijte malo maslinova ulja u tavi. Nasjeckajte luk i popirjajte ga. Nasjeckajte i tri češnja češnjaka i tri papričice bez sjemenki. Stavite sve na vatru, dodajte pola šalice kumina u prahu, sol i 300 g mljevene govedine i dobro promiješajte.
Kad meso počne dobivati boju, dodajte 200 g narezanog pelata i 250 g ocijeđenog crvenoga graha, i pustite da se sve kuha dok se grah lagano ne počne raspadati.
Dotle vi pripremite umak tako da u mikser ubacite pulpu jednog avokada, dvije žlice jogurta i dvije žlice mascarponea. Posolite, dodajte kumin i od svega napravite smjesu.
Ostavite sa strane i odmah lagano popecite tortilje kako bi dobile boju.
Na kraju maknite čili s vatre i počnite praviti tacose. Napunite svaku tortilju smjesom od čilija, narezanom salatom iceberg, svežnjem avokada i ribanim cheddarom, te poslužite pikantne tacose s listićima metvice.
Kad meso počne dobivati boju, dodajte 200 g narezanog pelata i 250 g ocijeđenog crvenoga graha, i pustite da se sve kuha dok se grah lagano ne počne raspadati.
Dotle vi pripremite umak tako da u mikser ubacite pulpu jednog avokada, dvije žlice jogurta i dvije žlice mascarponea. Posolite, dodajte kumin i od svega napravite smjesu.
Ostavite sa strane i odmah lagano popecite tortilje kako bi dobile boju.
Na kraju maknite čili s vatre i počnite praviti tacose. Napunite svaku tortilju smjesom od čilija, narezanom salatom iceberg, svežnjem avokada i ribanim cheddarom, te poslužite pikantne tacose s listićima metvice.
Sastojci
- Chili300 g mljevene govedine 200 g pelata 250 g crvenoga graha 1 luk 3 češnja češnjaka ½ žličice kumina u prahu tortilje ulje solUmak1 avokado 2 žlice jogurta 2 žlice mascarponea 1 žličica kumina u prahu sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom