Cijela riba sa žara i vinaigrette od rajčice
Sastojci
- Cijela riba sa žara:
- 4 cijele bijele ribe
- sol
- papar
- Vinaigrette od rajčice
- 5 češanja češnjaka
- 2 uka
- 10 cherry rajčica
- 2 stručka mladog luka
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- 3 grančice timijana
- 1 žlica bijelog šećera
- sok od limuna
- korica od 1 limuna
- sol
- papar
Priprema
- 1. Najprije pripremite vinaigrette. Luk izrežite na kockice, a češnjak na tanke ploškice. Pecite luk i češnjak s grančicama timijana u dosta maslinova ulja na laganoj vatri. Dodajte šećer i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Umiješajte na polovice narezane cherry rajčice i tanko narezan mladi luk. Umiješajte naribanu limunovu koricu. Dodate li limunov sok u vinaigrette, dobit ćete kiselinu. Posolite i popaprite. Čuvajte na sobnoj temperaturi dok pečete ribu na žaru.
- 2. Zarežite kožu na ribi. Iznutra ih posolite i popaprite. Ugrijte roštilj da bude jako vruć. Obje strane ribe pecite na žaru dok ne dobiju lijepe pruge.
- 3. Poslužite uz vinaigrette s rajčicom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Riba na žaru s hrskavom metvicom
Recepti Tom Kerridge
Brancin s roštilja
Recepti Nigel Slater
Varivo od začinjenog bakalara
Recepti Silvia Colloca
Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
Recepti Tartar od brancina i jogurt s đumbirom
Recepti Bakalar à Gomes de Sá
Recepti Shawarma s ribom i tahinijem
Recepti Michela Chiappa
Lubin u vrećici