Najprije pripremite vinaigrette. Luk izrežite na kockice, a češnjak na tanke ploškice. Pecite luk i češnjak s grančicama timijana u dosta maslinova ulja na laganoj vatri. Dodajte šećer i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Umiješajte na polovice narezane cherry rajčice i tanko narezan mladi luk. Umiješajte naribanu limunovu koricu. Dodate li limunov sok u vinaigrette, dobit ćete kiselinu. Posolite i popaprite. Čuvajte na sobnoj temperaturi dok pečete ribu na žaru.

Zarežite kožu na ribi. Iznutra ih posolite i popaprite. Ugrijte roštilj da bude jako vruć. Obje strane ribe pecite na žaru dok ne dobiju lijepe pruge. Poslužite uz vinaigrette s rajčicom.

Sastojci

  • Cijela riba sa žara:4 cijele bijele ribe sol i paparVinaigrette od rajčice5 češšanja češnjaka 2 luka 10 cherry rajčica 2 stručka mladog luka ekstradjevičansko maslinovo ulje 3 grančice timijana 1 žlica bijelog šećera sok od limuna korica od 1 limuna sol papar

Priprema