Opis
Najprije pripremite vinaigrette. Luk izrežite na kockice, a češnjak na tanke ploškice. Pecite luk i češnjak s grančicama timijana u dosta maslinova ulja na laganoj vatri. Dodajte šećer i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Umiješajte na polovice narezane cherry rajčice i tanko narezan mladi luk. Umiješajte naribanu limunovu koricu. Dodate li limunov sok u vinaigrette, dobit ćete kiselinu. Posolite i popaprite. Čuvajte na sobnoj temperaturi dok pečete ribu na žaru.
Zarežite kožu na ribi. Iznutra ih posolite i popaprite. Ugrijte roštilj da bude jako vruć. Obje strane ribe pecite na žaru dok ne dobiju lijepe pruge. Poslužite uz vinaigrette s rajčicom.
Sastojci
Cijela riba sa žara:
- 4 cijele bijele ribe
- sol i papar
Vinaigrette od rajčice
- 5 češšanja češnjaka
- 2 luka
- 10 cherry rajčica
- 2 stručka mladog luka
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- 3 grančice timijana
- 1 žlica bijelog šećera
- sok od limuna
- korica od 1 limuna
- sol
- papar