Sastojci

  • Cijela riba sa žara:
  • 4 cijele bijele ribe
  • sol
  • papar
  • Vinaigrette od rajčice
  • 5 češanja češnjaka
  • 2 uka
  • 10 cherry rajčica
  • 2 stručka mladog luka
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • 3 grančice timijana
  • 1 žlica bijelog šećera
  • sok od limuna
  • korica od 1 limuna
  • sol
  • papar

Priprema

  • 1. Najprije pripremite vinaigrette. Luk izrežite na kockice, a češnjak na tanke ploškice. Pecite luk i češnjak s grančicama timijana u dosta maslinova ulja na laganoj vatri. Dodajte šećer i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Umiješajte na polovice narezane cherry rajčice i tanko narezan mladi luk. Umiješajte naribanu limunovu koricu. Dodate li limunov sok u vinaigrette, dobit ćete kiselinu. Posolite i popaprite. Čuvajte na sobnoj temperaturi dok pečete ribu na žaru.
  • 2. Zarežite kožu na ribi. Iznutra ih posolite i popaprite. Ugrijte roštilj da bude jako vruć. Obje strane ribe pecite na žaru dok ne dobiju lijepe pruge.
  • 3. Poslužite uz vinaigrette s rajčicom.

Povezani recepti

Vidi sve