Opis

Za cigare

  • 2-3 kore za savijače, ovisno o veličini kora
  • 60 g maslaca, rastopljenog
  • 8 grančica majčine dušice, skinite listiće
  • 125 g mekog kozjeg sira, razmrvljenog
  • 4 žličica meda

Za salatu

  • ½ nezrele dinje, oguljene i tanko narezane
  • 1 mali krastavac, narezan na rezance
  • 6 rotkvice, očišćene i narezane na tanke kolutiće

Za preljev

  • 1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • ½ žlica octa od crnog vina

Ovo je jelo najbolje pripremiti netom prije posluživanja.

Kore za savijaču brzo se osuše pa ih čuvajte dobro zamotane u foliju bez kontakta sa zrakom.

Kozji sir možete začiniti kojim god začinskim biljem ili začinima želite, dobra je i kombinacija slatkih i slanih okusa. Na primjer, kajenski papar, dimljena paprika, mljeveni kumin ili čili.

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180/160 °C, vrući zrak/plin 4. Razrežite kore za savijaču da dobijete 8 pravokutnika dimenzija otprilike 15 x 20 cm. Sve ih položite na radnu površinu.

2. Kore obilno premažite maslacem pazeći da vam ostane barem jedna žlica za premazivanje gornje strane. Stavite kore jednu na drugu da dobijete 4 pravokutnika. Pospite listiće majčine dušice uzduž duže strane svakog pravokutnika ta presavijte rubove kora oko 2 cm da prekrijete listiće. Razmrvite kozji sir uzduž suprotnog ruba kore. Nakapajte med uz kozji sir i počnite motati. Počnite od ruba s kozjim sirom, preklopite koru preko sira i motajte sve do ruba s majčinom dušicom. Zalijepite maslacem. Ponovite dok ne napravite sve cigare.

3. Položite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i još jedanput premažite ostatkom maslaca. Pecite 15-20 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju i postanu hrskave.

4. Za salatu: stavite sastojke za salatu u zdjelu. Pomiješajte sastojke za preljev i začine u posebnoj zdjelici, pomiješajte sa salatom neposredno prije posluživanja.

5. Nakon što se cigare s kozjim sirom ispeku, stavite ih na salatu te poslužite.

Sastojci

Povezani recepti