“Churrosi” s kremom od čokolade, vrhnja i naranče
Zakuhajte 250 ml vode. Dodajte 75 g margarina, 2 žlice šećera i žličicu soli.

Čim se šećer i margarin rastope, prosijte 140 g pšeničnog brašna i miješajte dok ne postane homogeno.

Smjesu prebacite u posudu, istucite 2 jaja i sve promiješajte pjenjačom.
Zatim smjesu stavite u slastičarsku vrećicu. Ulje stavite u tavu da se ugrije. Kad se dobro ugrije, stavite malo tijesta u ulje i pustite da dobije boju s obiju strana, a onda izvadite na upijajući papir.

Kad “churrosi” budu gotovi, napravite smjesu od 4 žlice šećera i žlice cimeta, te time pospite “churrose”.

Na kraju napravite lijepu čokoladnu kremu. Stavite 200 ml vrhnja u posudu, 200 g čokolade, naribanu narančinu koricu i žlicu meda, te sve stavite na vatru da se rastopi.

Završite svoj obrok ukusnim “churrosima” posutim šećerom i cimetom uz kremu od čokolade, vrhnja i naranče.

Sastojci

  • Tijesto250 ml vode 75 g margarina 140 g brašna 2 žlice šećera 1 žlica soli 2 jaja veličine LZa posipanje 4 žlice šećera 1 žlica cimetaKrema200 ml vrhnja 200 g čokolade 1 žlica meda Narančina korica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve