Opis
Zakuhajte 250 ml vode. Dodajte 75 g margarina, 2 žlice šećera i žličicu soli.
Čim se šećer i margarin rastope, prosijte 140 g pšeničnog brašna i miješajte dok ne postane homogeno.
Smjesu prebacite u posudu, istucite 2 jaja i sve promiješajte pjenjačom.
Zatim smjesu stavite u slastičarsku vrećicu. Ulje stavite u tavu da se ugrije. Kad se dobro ugrije, stavite malo tijesta u ulje i pustite da dobije boju s obiju strana, a onda izvadite na upijajući papir.
Kad “churrosi” budu gotovi, napravite smjesu od 4 žlice šećera i žlice cimeta, te time pospite “churrose”.
Na kraju napravite lijepu čokoladnu kremu. Stavite 200 ml vrhnja u posudu, 200 g čokolade, naribanu narančinu koricu i žlicu meda, te sve stavite na vatru da se rastopi.
Završite svoj obrok ukusnim “churrosima” posutim šećerom i cimetom uz kremu od čokolade, vrhnja i naranče.
Čim se šećer i margarin rastope, prosijte 140 g pšeničnog brašna i miješajte dok ne postane homogeno.
Smjesu prebacite u posudu, istucite 2 jaja i sve promiješajte pjenjačom.
Zatim smjesu stavite u slastičarsku vrećicu. Ulje stavite u tavu da se ugrije. Kad se dobro ugrije, stavite malo tijesta u ulje i pustite da dobije boju s obiju strana, a onda izvadite na upijajući papir.
Kad “churrosi” budu gotovi, napravite smjesu od 4 žlice šećera i žlice cimeta, te time pospite “churrose”.
Na kraju napravite lijepu čokoladnu kremu. Stavite 200 ml vrhnja u posudu, 200 g čokolade, naribanu narančinu koricu i žlicu meda, te sve stavite na vatru da se rastopi.
Završite svoj obrok ukusnim “churrosima” posutim šećerom i cimetom uz kremu od čokolade, vrhnja i naranče.
Sastojci
Tijesto
- 250 ml vode
- 75 g margarina
- 140 g brašna
- 2 žlice šećera
- 1 žlica soli
- 2 jaja veličine L
Za posipanje
- 4 žlice šećera
- 1 žlica cimeta
Krema
- 200 ml vrhnja
- 200 g čokolade
- 1 žlica meda
- Narančina korica