Cheviche od lososa

Cheviche od lososa

Opis

Sok od limuna i limete ulijte u zdjelu. Dodajte oba ulja u tankom mlazu cijelo vrijeme miješajući da se tekućina poveže, najjednostavniji je način da se koristi pjenjača. Za kraj dodajte sitno nasjeckan čili i češnjak. Dodajte sol i papar te stavite tekućinu u hladnjak da se marinira.
Izrežite losos na male kocke i posolite. Stavite losos u hladnjak da se marinira i zatim provjerite okus. Umak cheviche ravnomjerno prelijte po lososu. Ostavite losos u umaku da stoji još pola sata u hladnjaku te povremeno promiješajte. Krastavcima i rajčicama odstranite unutrašnjost i izrežite na male kockice. Mladi luk izrežite na tanke kolutiće.
Prije posluživanja umiješajte povrće u losos i kušajte. Poslužite uz avokado začinjen limetom.

Sastojci

  • 350 g fileta lososa
  • očišćen
  • bez kože
  • Pola krastavca
  • 2 rajčice
  • 2 stručka mladog luka
  • sol
  • crni papar

Umak cheviche

  • 0.75 dl soka limete
  • 0.25 dl soka od limuna
  • 1.25 dl maslinovog ulja
  • 0.5 dl ulja od uljane repice (Brassica rapa Oleifera)
  • Pola crvenog čilija
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • crni papar