Cheviche od lososa
Sok od limuna i limete ulijte u zdjelu. Dodajte oba ulja u tankom mlazu cijelo vrijeme miješajući da se tekućina poveže, najjednostavniji je način da se koristi pjenjača. Za kraj dodajte sitno nasjeckan čili i češnjak. Dodajte sol i papar te stavite tekućinu u hladnjak da se marinira.
Izrežite losos na male kocke i posolite. Stavite losos u hladnjak da se marinira i zatim provjerite okus. Umak cheviche ravnomjerno prelijte po lososu. Ostavite losos u umaku da stoji još pola sata u hladnjaku te povremeno promiješajte. Krastavcima i rajčicama odstranite unutrašnjost i izrežite na male kockice. Mladi luk izrežite na tanke kolutiće.
Prije posluživanja umiješajte povrće u losos i kušajte. Poslužite uz avokado začinjen limetom.
Izrežite losos na male kocke i posolite. Stavite losos u hladnjak da se marinira i zatim provjerite okus. Umak cheviche ravnomjerno prelijte po lososu. Ostavite losos u umaku da stoji još pola sata u hladnjaku te povremeno promiješajte. Krastavcima i rajčicama odstranite unutrašnjost i izrežite na male kockice. Mladi luk izrežite na tanke kolutiće.
Prije posluživanja umiješajte povrće u losos i kušajte. Poslužite uz avokado začinjen limetom.
Sastojci
- 350 g fileta lososa očišćen bez kože Pola krastavca 2 rajčice 2 stručka mladog luka sol crni paparUmak cheviche0.75 dl soka limete 0.25 dl soka od limuna 1.25 dl maslinovog ulja 0.5 dl ulja od uljane repice (Brassica rapa Oleifera) Pola crvenog čilija 2 češnja češnjaka sol crni papar