Opis

Način pripreme:

1. Za osnovu rastopite maslac. Pomiješajte mljevene orahe s brašnom, smeđim šećerom i vanilin šećerom. Ulijte rastopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete tijesto koje sliči mokrom pijesku. Po želji, dodajte prstohvat soli te ponovno promiješajte.

 

2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (na vrući zrak). Pokrijte dno i stjenke kalupa za tortu (promjer 24 cm) papirom za pečenje. Presipajte tijesto, dobro ga raspodijelite, zagladite i dobro ga pritisnite rukama. Ispecite osnovu u pećnici do zlaćane boje – oko 15 minuta.   

 

3. Za kremu umutite jaja, krem sir i šećer dok ne dobijete homogenu, laganu smjesu.  

 

4. Raspodijelite kremu po osnovi i pecite na 170 stupnjeva oko 40 minuta, dok krema ne dobije lijepu, zlaćanu koricu. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

 

5. Za breskve karamelizirajte šećer do tamnosmeđe boje. Narežite breskve na kockice te ih stavite u tavu s karamelom. Dobro ih promiješajte da upiju karamel. Stavite listiće ružmarina, nastružite koricu limete i iscijedite njezin sok. Kuhajte na umjerenoj vatri oko pet minuta dok ne dobijete pekmez. Maknite s vatre.  

 

6. Rasporedite pekmez od bresaka po cheesecakeu. Ukrasite vršcima ružmarina i nastruganom koricom limete. Poslužite cheesecake dobro ohlađen. 

Sastojci

Za osnovu

  • 120 g maslaca
  • 130 g mljevenih oraha
  • 190 g brašna
  • 10 g vanilin šećera
  • 120 g smeđeg šećera
  • 1 prstohvat soli

Za kremu

  • 4 jajeta
  • 600 g krem sira
  • 200 g šećera

Za breskve

  • 300 g svježih breskvi
  • 10 listića svježeg ružmarina
  • 35 g šećera
  • 1/2 limete

Za ukras

  • kora 1/2 limete
  • 2-3 vrška ružmarina

Povezani recepti