Način pripreme:

1. Za osnovu rastopite maslac. Pomiješajte mljevene orahe s brašnom, smeđim šećerom i vanilin šećerom. Ulijte rastopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete tijesto koje sliči mokrom pijesku. Po želji, dodajte prstohvat soli te ponovno promiješajte.

 

2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (na vrući zrak). Pokrijte dno i stjenke kalupa za tortu (promjer 24 cm) papirom za pečenje. Presipajte tijesto, dobro ga raspodijelite, zagladite i dobro ga pritisnite rukama. Ispecite osnovu u pećnici do zlaćane boje – oko 15 minuta.   

 

3. Za kremu umutite jaja, krem sir i šećer dok ne dobijete homogenu, laganu smjesu.  

 

4. Raspodijelite kremu po osnovi i pecite na 170 stupnjeva oko 40 minuta, dok krema ne dobije lijepu, zlaćanu koricu. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

 

5. Za breskve karamelizirajte šećer do tamnosmeđe boje. Narežite breskve na kockice te ih stavite u tavu s karamelom. Dobro ih promiješajte da upiju karamel. Stavite listiće ružmarina, nastružite koricu limete i iscijedite njezin sok. Kuhajte na umjerenoj vatri oko pet minuta dok ne dobijete pekmez. Maknite s vatre.  

 

6. Rasporedite pekmez od bresaka po cheesecakeu. Ukrasite vršcima ružmarina i nastruganom koricom limete. Poslužite cheesecake dobro ohlađen. 

Sastojci

  • Za osnovu120 g maslaca 130 g mljevenih oraha 190 g brašna 10 g vanilin šećera 120 g smeđeg šećera 1 prstohvat soli Za kremu 4 jajeta 600 g krem sira 200 g šećeraZa breskve300 g svježih breskvi 10 listića svježeg ružmarina 35 g šećera 1/2 limeteZa ukras kora 1/2 limete 2-3 vrška ružmarina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve