Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.

Sastojci

  • Za osnovu120 g maslaca 130 g mljevenih oraha 190 g brašna 10 g vanilin šećera 120 g smeđeg šećera 1 prstohvat soli Za kremu 4 jajeta 600 g krem sira 200 g šećeraZa breskve300 g svježih breskvi 10 listića svježeg ružmarina 35 g šećera 1/2 limeteZa ukras kora 1/2 limete 2-3 vrška ružmarina

Priprema

  • 1. Za osnovu rastopite maslac. Pomiješajte mljevene orahe s brašnom, smeđim šećerom i vanilin šećerom. Ulijte rastopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete tijesto koje sliči mokrom pijesku. Po želji, dodajte prstohvat soli te ponovno promiješajte.
  • 2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (na vrući zrak). Pokrijte dno i stjenke kalupa za tortu (promjer 24 cm) papirom za pečenje. Presipajte tijesto, dobro ga raspodijelite, zagladite i dobro ga pritisnite rukama. Ispecite osnovu u pećnici do zlaćane boje – oko 15 minuta.   
  • 3. Za kremu umutite jaja, krem sir i šećer dok ne dobijete homogenu, laganu smjesu.  
  • 4. Raspodijelite kremu po osnovi i pecite na 170 stupnjeva oko 40 minuta, dok krema ne dobije lijepu, zlaćanu koricu. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
  • 5. Za breskve karamelizirajte šećer do tamnosmeđe boje. Narežite breskve na kockice te ih stavite u tavu s karamelom. Dobro ih promiješajte da upiju karamel. Stavite listiće ružmarina, nastružite koricu limete i iscijedite njezin sok. Kuhajte na umjerenoj vatri oko pet minuta dok ne dobijete pekmez. Maknite s vatre.  
  • 6. Rasporedite pekmez od bresaka po cheesecakeu. Ukrasite vršcima ružmarina i nastruganom koricom limete. Poslužite cheesecake dobro ohlađen.

Povezani recepti

Vidi sve