Cheesecake od šumskog voća

Cheesecake od šumskog voća

Opis

Priprema: 

1. Stavite na vatru šumsko voće i šećer. Kada zakuhaju, dodajte vodu i pustite da se kuha na laganoj vatri 20 minuta. Kada se ohladi, odnesite u hladnjak.

2. Lagano popržite zobene pahuljice na vatri.

3. Stavite mlijeko u posudu pa na vatru. Dodajte naribanu limunovu koricu i đumbir te pustite da se kuha 3 minute.

4. Maknite posudu s vatre.

5. Dodajte popržene zobene pahuljice, smeđi šećer i maslac. Sve usitnite dok ne dobijete smjesu.

6. Smjesu za biskvit stavite u kalup, lijepo poravnajte  i odnesite u zamrzivač na 15 minuta. Dotle pripremite nadjev.

7. Usitnite tofu i ostavite po strani.

8. Dodajte agar i brzo promiješajte.

9. Za nadjev istucite vrhnje i dodajte šećer. Ponovno tucite dok smjesa ne postane čvrsta, ali pazite da dobijete ne chantilly.

10. Dodajte vrhnju tofu i pripremljeno mlijeko. Dobro promiješajte i izlijte po biskvitu koji se nalazi u zamrzivaču.


Sastojci

Sastojci

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 150 g biskvita
  • 300 g smeđeg šećera
  • 225 g biljnog maslaca
  • 3 dl sojina vrhnja
  • 2 dl sojina mlijeka
  • 20 g agara u prahu
  • 1 jušna žličica limunove korice
  • 1 kavena žličica naribanog đumbira
  • 250 g tvrdog tofua
  • 150 g šumskog voća
  • 0.5 dl vode

Povezani recepti