U zdjeli pomiješajte govedinu, crveni luk, peršin, senf, sir, krušne mrvice, vlasac, češnjak i polovicu istučenog jajeta, a drugu polovicu ostavite za kasnije. Dodajte prstohvat soli i papra te miješajte dok se sve ne poveže.

Stavite žlicu smjese u sredinu donje trećine omotača za proljetne rolade. Koristeći slastičarski kist, premažite stranice s malo preostalog jajeta. Preklopite omotač. Još malo premažite jajetom sprijeda. Zatim zarolajte smjesu čvrsto dok ne dođete do drugog kraja. Ponovite s preostalim nadjevom i omotačima.  

Nježno spustite u prethodno zagrijano ulje i pržite u ulju 4-5 minuta ili dok ne postane zlatne boje. Ocijedite ulje s proljetnih rolada na papirnati ubrus.

Za umak, pomiješajte majonezu, umak od rajčice i sriracha čili u maloj zdjeli.  

Zamotajte proljetnu roladu u list zelene salate, koja služi kao drška i poslužite s majonezom.

Sastojci

  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 150g nemasne mljevene govedine
  • 2 žlica sjeckanog crvenog luka
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina
  • 1 žlica dijon senfa
  • 3-4 žlica ribanog mozzarella sira
  • 3 žlica svježih krušnih mrvica
  • 1 sjeckani vlasac
  • 1 češanj češnjaka smljeven
  • 1 jaje, istučeno
  • 64 omota za proljetne rolade
  • Listovi zelene salate za posluživanje
  • Za majonezu
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žlica umaka od rajčice
  • 1 žlica Sriracha čilija

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve