Cezar salata od proljetnog kelja na grilu

Cezar salata od proljetnog kelja na grilu

Opis

POSTUPAK

  1. Prvo zagrijte roštilj ili žar i prerežite kupus na pola kroz korijen tako da ostane čitava glavica.
  2. Pomiješajte kiselo tijesto i otopljeni maslac, ulje, češnjak i pecite 15 minuta na žaru, pazeći da se ravnomjerno ispeku.
  3. Kupus lagano začinite maslinovim uljem i solju.
  4. Stavite kupus ravnom stranom prema dolje na roštilj i ostavite oko 8 minuta. Toliko mu otprilike treba da se ravnomjerno zapeče i postane hrskav.
  5. Kupus preokrenite i poprskajte s malo vode. Ovaj puta pokrijte alu folijom da se kupus malo kuha na pari.
  6. Kad je kuhano, odložite sa strane i napravite preljev.
  7. U zdjeli pomiješajte sol, češnjak, senf, inćune, parmezan i limunov sok. Po potrebi dodajte malo mlijeka da ublažite okus umaka (ili ga razrijedite).
  8. Za posluživanje poškropite umakom kupus s jedne na drugu stranu da prekrije cijeli kupus na žaru (procuri sa svih strana površine glavice kupusa).
  9. Pospite i preko pečenih krutona i inćuna.
  10. Na kraju naribajte parmezan po površini i poslužite.

Sastojci

Sastojci

  • 2 glavice proljetnog kupusa (ili šiljasti kupus)

 

CEZAR PREVLAKA

  • 200 g kvalitetne majoneze
  • prstohvat soli
  • 20 g Dijon senfa
  • 3 nasjeckane slane srdele
  • 3 češnja češnjaka, naribana
  • 60 g sitno ribanog parmezana
  • sok od 1 limuna
  • ¼ žličice mljevenog crnog papra
  • 1-2 žlice mlijeka

 

 

KRUTONI OD KISELOG TIJESTA

  • 150 g kiselog tijesta, narezanog na komade veličine zalogaja
  • 40 g otopljenog maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka, sitno naribanog
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica plosnatog lista peršina, sitno nasjeckanog

 

DEKORACIJA

  • 20 g parmezana za ribanje
  • 8 Ortiz slana inćuna

Povezani recepti