Ceviche s jakobovim kapicama
Recept iz: Simon Rimmer
Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 4 x velike Jakobove kapice
- 150 g fileta lososa (bez kože)
- 2-3 limete (korica i sok)
- 1 crvena čili papričica (sitno nasjeckana)
- ½ crveni luk (tanko izrezan)
- Za ukras
- 2 - 4 rotkvice (tanko narezane)
- 1 žlica metvice (nasjeckane)
- 1 žlica korijandera (nasjeckanog)
- Francuz (takne kriške lagano tostirane)
Priprema
- 1. Narežite losos na kockice od oko 30mm
- 2. Narežite svaku Jakobovu kapicu na 4 kriške (5 ako su jako velike) da ostanu okrugle.
- 3. Stavite ribu, luk i čili papričicu u zdjelu.
- 4. Prelijte sokom i kožicom limete, lagano promiješajte. Dodajte sol. Prekrijte i hladite 30 minuta.
- 5. Poslužite sa svim ukrasima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca