Ceviche s jakobovim kapicama
Recept iz: Simon Rimmer

Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 4 x velike Jakobove kapice
- 150 g fileta lososa (bez kože)
- 2-3 limete (korica i sok)
- 1 crvena čili papričica (sitno nasjeckana)
- ½ crveni luk (tanko izrezan)
- Za ukras
- 2 - 4 rotkvice (tanko narezane)
- 1 žlica metvice (nasjeckane)
- 1 žlica korijandera (nasjeckanog)
- Francuz (takne kriške lagano tostirane)
Priprema
- 1. Narežite losos na kockice od oko 30mm
- 2. Narežite svaku Jakobovu kapicu na 4 kriške (5 ako su jako velike) da ostanu okrugle.
- 3. Stavite ribu, luk i čili papričicu u zdjelu.
- 4. Prelijte sokom i kožicom limete, lagano promiješajte. Dodajte sol. Prekrijte i hladite 30 minuta.
- 5. Poslužite sa svim ukrasima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Miso kozice s korijanderom
Recepti Mary Berry
Losos s caklenjačom i limunovim umakom
Recepti Mary Berry
Burger od lososa i kopra s majonezom od limuna i kapry
Recepti Justine Schofield
Sarawak laksa
Recepti Justine Schofield
Omlet s kamenicama
Recepti Justine Schofield
Curry od kozica
Recepti Justine Schofield
Lignje u sambalu
Recepti Justine Schofield
Char kuey teow
Recepti Justine Schofield
Koraljna pastrva sa sambalom
Recepti Nadiya Hussain
Poke zdjelice s lososom