Češnjak s bitter čokoladom

Priprema:

Skinite ljuske s glavice češnjaka velikih češnjeva.

Upalite vatru, stavite mlijeko u jednu posudu. Dodajte šećer. Miješajte da se šećer u mlijeku lakše otopi.

Očišćene češnjeve češnjaka okomito probušite čačkalicom.

Probušene češnjeve češnjaka ubacite u mliječni sirup i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju i dobiju prozirnu boju.

Omekšali češnjak izvadite iz mlijeka.

Češnjeve češnjaka nabodite na čačkalice kroz postojeće rupe. Stavite u hladnjak da se ohlade.

Bitter čokoladu stavite u posudu. Tu posudu stavite na drugu, punu vruće vode, i otopite čokoladu na pari.

Češnjak na čačkalicama izvadite iz hladnjaka i uronite u čokoladu koju ste rastopili tako da bude pokriven sa svih strana.

Držite u hladnjaku do posluživanja.

Sastojci

  • Sastojci1 glavica češnjaka 2 čaše mlijeka 2 čajne žličice šećera 100 g bitter čokolade s 80% kakaa duge čačkalice

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve