Opis
Priprema:
Skinite ljuske s glavice češnjaka velikih češnjeva.
Upalite vatru, stavite mlijeko u jednu posudu. Dodajte šećer. Miješajte da se šećer u mlijeku lakše otopi.
Očišćene češnjeve češnjaka okomito probušite čačkalicom.
Probušene češnjeve češnjaka ubacite u mliječni sirup i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju i dobiju prozirnu boju.
Omekšali češnjak izvadite iz mlijeka.
Češnjeve češnjaka nabodite na čačkalice kroz postojeće rupe. Stavite u hladnjak da se ohlade.
Bitter čokoladu stavite u posudu. Tu posudu stavite na drugu, punu vruće vode, i otopite čokoladu na pari.
Češnjak na čačkalicama izvadite iz hladnjaka i uronite u čokoladu koju ste rastopili tako da bude pokriven sa svih strana.
Držite u hladnjaku do posluživanja.
Sastojci
Sastojci
- 1 glavica češnjaka
- 2 čaše mlijeka
- 2 čajne žličice šećera
- 100 g bitter čokolade s 80% kakaa
- duge čačkalice