Češnjak s bitter čokoladom
Recept iz: Maksut Aşkar
Priprema:
Skinite ljuske s glavice češnjaka velikih češnjeva.
Upalite vatru, stavite mlijeko u jednu posudu. Dodajte šećer. Miješajte da se šećer u mlijeku lakše otopi.
Očišćene češnjeve češnjaka okomito probušite čačkalicom.
Probušene češnjeve češnjaka ubacite u mliječni sirup i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju i dobiju prozirnu boju.
Omekšali češnjak izvadite iz mlijeka.
Češnjeve češnjaka nabodite na čačkalice kroz postojeće rupe. Stavite u hladnjak da se ohlade.
Bitter čokoladu stavite u posudu. Tu posudu stavite na drugu, punu vruće vode, i otopite čokoladu na pari.
Češnjak na čačkalicama izvadite iz hladnjaka i uronite u čokoladu koju ste rastopili tako da bude pokriven sa svih strana.
Držite u hladnjaku do posluživanja.
Sastojci
- Sastojci1 glavica češnjaka 2 čaše mlijeka 2 čajne žličice šećera 100 g bitter čokolade s 80% kakaa duge čačkalice
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Maksut Aşkar
Umak od jogurta sa sumakom i ciklom
Recepti Maksut Aşkar
Led od mesnog temeljca
Recepti Maksut Aşkar
Kompot od bresaka
Recepti Maksut Aşkar
Poriluk s maslinovim uljem
Recepti Maksut Aşkar
Mahmudije s piletinom
Recepti Maksut Aşkar
Pekmez od smokve s ciklom
Recepti Maksut Aşkar
Salata sa smokvama i suhom govedinom
Recepti Maksut Aşkar
Crni grah s maslinovim uljem i brbavicama
Recepti Maksut Aşkar
Limunada s ciklom