“Cataplana” od riba i morskih plodova
Sastojci
- 1 kg dagnji
- 1 kg svježih kopančica
- 1 kg škampa
- 1 kg grdobine
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 rajčica
- 1 luk
- 1 glavica češnjaka
- 1 grančica mente
- ulje
- 250 ml vrhnja
- bijelo vino
- sol
- piripiri
- crni papar
- 1 lovorov list
Priprema
- 1. Prekrij dno posude “cataplana” kopančicama i dagnjama. Odmah stavi luk narezan na kolute, nasjeckanu glavicu češnjaka i malo piripiri papričice.
- 2. Na vrh stavi narezane paprike i rajčice. Stavi korijandar i lovor i dodaj malo ulja, te posoli.
- 3.Dodaj grdobinu i škampe, pospi mentom i zalij bijelim vinom i vrhnjem.
- 4. Poklopi “cataplanu” i stavi na vatru na 30 minuta. Otklopi i posluži.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Košarice od vučenog tijesta s koktelom od kozica
Recepti Hera Te Kurapa
Teriyaki losos i povrće u tempuri
Recepti Hera Te Kurapa
Kamenice na tri načina
Recepti Mark Moriarty
Hrskavi losos s rajčicom i začinskim biljem
Recepti Mark Moriarty
Škampi s tartar umakom
Recepti Curtis Stone
Brancin s hrskavom kožicom, šafran rižom i umakom od maslina
Recepti Luke Nguyen
Tilapija s limunskom travom na roštilju
Recepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom