Opis
1 Prekrij dno posude “cataplana” kopančicama i dagnjama. Odmah stavi luk narezan na kolute, nasjeckanu glavicu češnjaka i malo piripiri papričice.
|
2 Na vrh stavi narezane paprike i rajčice. Stavi korijandar i lovor i dodaj malo ulja, te posoli. |
|
3Dodaj grdobinu i škampe, pospi mentom i zalij bijelim vinom i vrhnjem.
4Poklopi “cataplanu” i stavi na vatru na 30 minuta. Otklopi i posluži.
|
Sastojci
Sastojci
- 1 kg dagnji
- 1 kg svježih kopančica
- 1 kg škampa
- 1 kg grdobine
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 rajčica
- 1 luk
- 1 glavica češnjaka
- 1 grančica mente
- ulje
- 250 ml vrhnje
- bijelo vino
- sol
- piripiri
- crni papar
- 1 lovorov list