“Cataplana” od riba i morskih plodova

Sastojci

  • 1 kg dagnji
  • 1 kg svježih kopančica
  • 1 kg škampa
  • 1 kg grdobine
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 rajčica
  • 1 luk
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 grančica mente
  • ulje
  • 250 ml vrhnja
  • bijelo vino
  • sol
  • piripiri
  • crni papar
  • 1 lovorov list

Priprema

  • 1. Prekrij dno posude “cataplana” kopančicama i dagnjama. Odmah stavi luk narezan na kolute, nasjeckanu glavicu češnjaka i malo piripiri papričice.
  • 2. Na vrh stavi narezane paprike i rajčice. Stavi korijandar i lovor i dodaj malo ulja, te posoli.
  • 3.Dodaj grdobinu i škampe, pospi mentom i zalij bijelim vinom i vrhnjem.
  • 4. Poklopi “cataplanu” i stavi na vatru na 30 minuta. Otklopi i posluži.

Povezani recepti

Vidi sve