“Cataplana” od riba i morskih plodova
Sastojci
- 1 kg dagnji
- 1 kg svježih kopančica
- 1 kg škampa
- 1 kg grdobine
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 rajčica
- 1 luk
- 1 glavica češnjaka
- 1 grančica mente
- ulje
- 250 ml vrhnja
- bijelo vino
- sol
- piripiri
- crni papar
- 1 lovorov list
Priprema
- 1. Prekrij dno posude “cataplana” kopančicama i dagnjama. Odmah stavi luk narezan na kolute, nasjeckanu glavicu češnjaka i malo piripiri papričice.
- 2. Na vrh stavi narezane paprike i rajčice. Stavi korijandar i lovor i dodaj malo ulja, te posoli.
- 3.Dodaj grdobinu i škampe, pospi mentom i zalij bijelim vinom i vrhnjem.
- 4. Poklopi “cataplanu” i stavi na vatru na 30 minuta. Otklopi i posluži.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)