Carpaccio od cikle i marinirane mozzarele

Sara se bavi stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj. 

Sastojci

  • 5 cikli kuhanih i narezanih na kriške
  • 1–2 čajne žličice ulja od tartufa
  • 4–5 žlica kiselog vrhnja
  • 300–400 g mini-mozzarela
  • sol
  • papar
  • Sirup od balzamica
  • 1 dl balzamičnog octa
  • 8 žlica šećera
  • 10–12 žlica jabučnog octa
  • 4 žlice ulja
  • sol

Priprema

  • 1. Staviti sastojke za sirup u posudu. Ostaviti smjesu da se krčka i smanjiti vatru dok se smjesa ne zgusne i pretvori u sirup.
  • 2. Ohladiti sirup i dodati kriške cikle. Ostaviti da se marinira u hladnjaku.
  • 3. Pomiješati mozzarelu, vrhnje i malo vode. Začiniti solju i uljem od tartufa.
  • 4. Staviti marinirane kriške cikle na tanjur. Dodati narezanu mozzarelu odozgo i ukrasiti uljem od tartufa. Začiniti crnim paprom.

Povezani recepti

Vidi sve