Carpaccio od cikle i marinirane mozzarele
Recept iz: Sara La Fountain
Sara se bavi stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj.
Sastojci
- 5 cikli kuhanih i narezanih na kriške
- 1–2 čajne žličice ulja od tartufa
- 4–5 žlica kiselog vrhnja
- 300–400 g mini-mozzarela
- sol
- papar
- Sirup od balzamica
- 1 dl balzamičnog octa
- 8 žlica šećera
- 10–12 žlica jabučnog octa
- 4 žlice ulja
- sol
Priprema
- 1. Staviti sastojke za sirup u posudu. Ostaviti smjesu da se krčka i smanjiti vatru dok se smjesa ne zgusne i pretvori u sirup.
- 2. Ohladiti sirup i dodati kriške cikle. Ostaviti da se marinira u hladnjaku.
- 3. Pomiješati mozzarelu, vrhnje i malo vode. Začiniti solju i uljem od tartufa.
- 4. Staviti marinirane kriške cikle na tanjur. Dodati narezanu mozzarelu odozgo i ukrasiti uljem od tartufa. Začiniti crnim paprom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir