Carolinina bezglutenska torta od manga

Dodatno je potrebno: multipraktik, nazubljenikalupzatortepromjera 28 cm, maslaczamašćenje, limzapečenje, papirzapečenje

Priprema:

Tijesto za tortu

Zagrijte pećnicu na oko 180 °C. U multipraktiku sameljite kokosovo brašno s bademom i soli. U tavi rastopite kokosovo ulje s javorovim sirupom i dodajte u multipraktik. Kratko miksajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Zamastite kalup za torte i pritisnite smjesu u kalup. Ovo tijesto pecite oko 15 minuta i zatim ostavite da se ohladi.

Nadjev

U tavi ispržite kokosovo brašno dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Pustite da se kokosovo brašno ohladi. Istucite vrhnje sa šećerom da biste dobili čvrsti šlag. Naribajte čokoladu. Umiješajte čokoladu i kokosovo brašno u šlag. Nadjev od stracciatelle i kokosa razmažite po tijestu.

Ogulite mange i nožem skinite pulpu s koštice. Narežite mango na tanke ploškice. Ploškice manga pomno posložite tako da se preklapaju jedna preko druge da biste dobili svojevrstan oblik ruže. Koral od sezama

Zagrijte pećnicu na 165 °C. Rastopite maslac. U posudi pomiješajte šećer u prahu s rižinim brašnom, narančinim sokom, naribanom koricom naranče, sezamom i rastopljenim maslacom. Rasporedite krugove smjese po limu za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Pripazite da krugovi ne budu previše blizu jedan drugomu jer će se smjesa raširiti. Pecite oko 5 minuta da bi koral postao zlatnosmeđe boje.

Koral od sezama razbijte na komade i utaknite u tortu. Nasjeckajte pistacije i pospite po torti.Tortu ukrasite šećerom u prahu.

Sastojci

  • Tijesto za tortu100 g kokosova brašna 500 g mljevenog badema prstohvat soli 60 ml kokosova ulja 60 ml javorova sirupaNadjev od stracciatelle i kokosa50 g kokosova brašna 400 ml vrhnje za šlag 50 g šećera 1 red tamne čokoladeUkras 3 zrela mangaKoral od sezama50 g maslaca 150 g šećera u prahu 30 g rižina brašna 100 ml narančina soka 1 naranča 80 g sezamaUkrašavanje1 velika žlica pistacija 1 velika žlica šećera u prahu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve