Carolinina bezglutenska torta od manga

Carolinina bezglutenska torta od manga

Opis

Dodatno je potrebno: multipraktik, nazubljenikalupzatortepromjera 28 cm, maslaczamašćenje, limzapečenje, papirzapečenje

Priprema:

Tijesto za tortu

Zagrijte pećnicu na oko 180 °C. U multipraktiku sameljite kokosovo brašno s bademom i soli. U tavi rastopite kokosovo ulje s javorovim sirupom i dodajte u multipraktik. Kratko miksajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu. Zamastite kalup za torte i pritisnite smjesu u kalup. Ovo tijesto pecite oko 15 minuta i zatim ostavite da se ohladi.

Nadjev

U tavi ispržite kokosovo brašno dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Pustite da se kokosovo brašno ohladi. Istucite vrhnje sa šećerom da biste dobili čvrsti šlag. Naribajte čokoladu. Umiješajte čokoladu i kokosovo brašno u šlag. Nadjev od stracciatelle i kokosa razmažite po tijestu.

Ogulite mange i nožem skinite pulpu s koštice. Narežite mango na tanke ploškice. Ploškice manga pomno posložite tako da se preklapaju jedna preko druge da biste dobili svojevrstan oblik ruže. Koral od sezama

Zagrijte pećnicu na 165 °C. Rastopite maslac. U posudi pomiješajte šećer u prahu s rižinim brašnom, narančinim sokom, naribanom koricom naranče, sezamom i rastopljenim maslacom. Rasporedite krugove smjese po limu za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Pripazite da krugovi ne budu previše blizu jedan drugomu jer će se smjesa raširiti. Pecite oko 5 minuta da bi koral postao zlatnosmeđe boje.

Koral od sezama razbijte na komade i utaknite u tortu. Nasjeckajte pistacije i pospite po torti.Tortu ukrasite šećerom u prahu.

Sastojci

Tijesto za tortu

  • 100 g kokosova brašna
  • 500 g mljevenog badema
  • prstohvat soli
  • 60 ml kokosova ulja
  • 60 ml javorova sirupa

Nadjev od stracciatelle i kokosa

  • 50 g kokosova brašna
  • 400 ml vrhnje za šlag
  • 50 g šećera
  • 1 red tamne čokolade

Ukras

  • 3 zrela manga

Koral od sezama

  • 50 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 30 g rižina brašna
  • 100 ml narančina soka
  • 1 naranča
  • 80 g sezama

Ukrašavanje

  • 1 velika žlica pistacija
  • 1 velika žlica šećera u prahu

Povezani recepti