Carnaroli rižoto s rakovim mesom i stracciatellom
Recept iz: Luca Ciano
Rižoto sa sladoledom? Zvuči nespojivo, ali u receptu Luce Ciana je ova kombinacija nenadmašna!
Sastojci
- Sastojci:
- ¼ luka, sitno sjeckanog
- 100 g maslaca
- 20 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 300 g riže carnaroli ili normalne riže
- 40 g parmezana reggiano, naribanog
- 200 g rakovice
- 100 g butarga, ribana
- 100 g sira stracciatella, sobne temperature
- 120 ml bijelog vina
- 1,2 l ribljeg ili povrtnog temeljca, kipućeg
- 100 g ljute salame, narezane na kockice od 1 cm
- 1 vezica peršina (sušenog dva sata u pećnici na 80° C, zatim smrvljenog)
- Sol i papar po želji
Priprema
- U loncu s teškim dnom nježno pržite luk na 25 g maslaca i maslinovog ulja, dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte rižu i pržite nekoliko minuta. Zatim dodajte vino i kuhajte dok vino ne ispari. Dodajte zaimaču kipućeg temeljca i ostavite da krčka. Kada se temeljac upije, dodajte još jednu zaimaču temeljca. Nastavite proces dok se rižoto ne skuha al dente (otprilike 16-18 minuta).
- Kada je spremno, maknite s vatre, dodajte rakovo meso i dobro promiješajte. Zatim dodajte maslac i parmezan. Ostavite dvije minute.
- U međuvremenu, na jako vrućoj tavi pržite salamu dok ne postane hrskava.
- Rižoto poslužite na plitkom tanjuru, ukrasite stracciatellom, hrskavom salamom, ribanom butargom i peršinom u prahu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Nasi lemak
Recepti Silvia Colloca
Arancini
Recepti Luca Ciano
Rižoto od prepelica s parmezanom
Recepti Adam Liaw
Pržena riža Yangzhou
Recepti Adam Liaw
Thunder tea riža sa sardinama i utrnutim okusom
Recepti Adam Liaw
Tangyuan u pekinškom stilu s crnim sezamom
Recepti Lora i Stoyan
Rižoto od pečene paprike
Recepti Michela Chiappa
Brzinski rižoto od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Rižoto s pestom od špinata
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom