Cannoli punjeni prozračnim nadjevom od ricotte, s likerom od jaja i limoncella
Recept iz: Hidde de Brabander

Hidde de Brabander (1980) je kao mali želio dugo vremena postati umjetnik, ali s 14 godina odlučio je postati slastičar. Bio je inspiriran slastičarom iz ulice i odlučio je upisati školu za slastičara, ne znajući zapravo što ga očekuje.
Međutim, znao je da slastičari i umjetnici imaju neke zajedničke stvari: kao slastičar cijelo vrijeme radite sa okusima, aromama, bojama i teksturama koje vam daju da izvučete ono najboje u slasticama, kolačima ili bombonima. I tako je Hiddeov san iz djetinstva postao stvarnost.
Nakon što je radio u vrhunskim slastičarnama i čokolaterijama te mnogim uglednim restoranima, De Brabander je odlučio uzeti stvari u svoje ruke i osnovati svoju vlastitu tvrtku. U svom restoranu „Dreams of Magnolia“ (poznat kao i slastice za odrasle) može najbolje u jelima kombinirati svoje znanje i iskustvo. Nedavno je postao i jedan od kuhara na „24Kitchen“.
Sastojci
- 300 g brašna
- 100 g šećera
- 50 g maslaca
- 3 g soli
- 1 jaje
- 125 g ricotte
- 200 g vrhnja za šlag
- 25 g šećera
- tamna čokolada
- 100 g žumanjaka
- 100 ml limoncella
- 50 g šećera
- 80 g pistacija
- 80 g šećera
- 30 g brašna
- 60 g žumanjaka
- 150 g bjelanjaka
- Dovršetak: 3 pistacije + 1 limun
Priprema
- 1. Tijesto za cannole - U mikseru pomiješajte brašno i šećer, maslac i jaje tako da dobijete ravnomjernu smjesu. Ako je tijesto presuho, dodajte još jedno jaje. Potom tijesto još mijesite rukom. Razvaljajte ga na debljinu od oko 2 milimetra. Kalupom za rezanje tijesta izrežite krugove. Željezne kalupe premažite uljem. Položite kalup na sredinu kruga. Rubove tijesta premažite vodom i dobro ih pritisnite tako da se zalijepe. Ulje zagrijte na temperaturu od oko 180 °C. U kalupe umetnite žlicu tako da ih lako možete izvaditi iz ulja. Pržite po dva cannola istodobno oko 3 minute dok ne porumene. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve tijesto.
- 2. Prozračni nadjev od ricotte - Tucite vrhnje za šlag dok ne dobijete gustoću jogurta. Nasjeckajte čokoladu. Promiješajte ricottu tako da ne bude grudica. Dodajte je šlagu i dobro promiješajte te umiješajte čokoladu. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje.
- 3. Liker od jaja i limoncella - Žumanjke pomiješajte s limoncellom i šećerom. Dobro promiješajte i uz miješanje zagrijte na 85 °C dok ne dobijete odgovarajuću gustoću.
- 4. Biskvit od pistacija - Pistacije izmiksajte tako da dobijete prah, dodajte šećer i još miksajte. Dodajte brašno i nastavite miksati. Kad je prah dobro izmiksan, dodajte žumanjak. Nakon što ste izmiksali tu smjesu, dodajte bjelanjak. Izmiksajte još jedanput tako da dobijete glatku smjesu. Smjesu potom procijedite i ulijte je u bocu za šlag, tako da napunite tri četvrtine boce. Bocu dobro zatvorite i umetnite dvije patrone s dušikovim oksidom.
- 5. Na dnu papirnate čaše za kavu probušite rupicu. Premažite čaše s unutarnje strane uljem. Napunite čaše do jedne trećine i biskvit pecite u mikrovalnoj pećnici oko 1 minute na 700 W.
- 6. Biskvit izvadite iz čaša i razdvojite ga pomoću dvije vilice.
- 7. Dovršetak - Napunite cannole nadjevom od ricotte. Naribajte pistacije i umočite krajeve cannola u dobiveni prah od pistacija. Žlicom izvadite liker na tanjur i razmažite ga u lijepi krug. Na njega položite cannole i posložite komadiće biskvita. Preko deserta naribajte koricu limuna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća