Cannoli punjeni prozračnim nadjevom od ricotte, s likerom od jaja i limoncella

Cannoli punjeni prozračnim nadjevom od ricotte, s likerom od jaja i limoncella

Opis

Tijesto za cannole

U mikseru pomiješajte brašno i šećer, maslac i jaje tako da dobijete ravnomjernu smjesu. Ako je tijesto presuho, dodajte još jedno jaje. Potom tijesto još mijesite rukom. Razvaljajte ga na debljinu od oko 2 milimetra. Kalupom za rezanje tijesta izrežite krugove. Željezne kalupe premažite uljem. Položite kalup na sredinu kruga. Rubove tijesta premažite vodom i dobro ih pritisnite tako da se zalijepe.

Ulje zagrijte na temperaturu od oko 180 °C. U kalupe umetnite žlicu tako da ih lako možete izvaditi iz ulja. Pržite po dva cannola istodobno oko 3 minute dok ne porumene.

Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve tijesto.

 

Prozračni nadjev od ricotte

Tucite vrhnje za šlag dok ne dobijete gustoću jogurta. Nasjeckajte čokoladu. Promiješajte ricottu tako da ne bude grudica. Dodajte je šlagu i dobro promiješajte te umiješajte čokoladu. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje.

 

Liker od jaja i limoncella

Žumanjke pomiješajte s limoncellom i šećerom. Dobro promiješajte i uz miješanje zagrijte na 85 °C dok ne dobijete odgovarajuću gustoću.

 

Biskvit od pistacija

Pistacije izmiksajte tako da dobijete prah, dodajte šećer i još miksajte. Dodajte brašno i nastavite miksati. Kad je prah dobro izmiksan, dodajte žumanjak. Nakon što ste izmiksali tu smjesu, dodajte bjelanjak. Izmiksajte još jedanput tako da dobijete glatku smjesu. Smjesu potom procijedite i ulijte je u bocu za šlag, tako da napunite tri četvrtine boce. Bocu dobro zatvorite i umetnite dvije patrone s dušikovim oksidom.

Na dnu papirnate čaše za kavu probušite rupicu. Premažite čaše s unutarnje strane uljem. Napunite čaše do jedne trećine i biskvit pecite u mikrovalnoj pećnici oko 1 minute na 700 W.

Biskvit izvadite iz čaša i razdvojite ga pomoću dvije vilice.

 

Dovršetak

Napunite cannole nadjevom od ricotte. Naribajte pistacije i umočite krajeve cannola u dobiveni prah od pistacija. Žlicom izvadite liker na tanjur i razmažite ga u lijepi krug. Na njega položite cannole i posložite komadiće biskvita. Preko deserta naribajte koricu limuna.

Sastojci

Tijesto za cannole

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 3 g soli
  • 1 jaje

Prozračni nadjev od ricotte

  • 125 g ricotte
  • 200 g vrhnja za šlag
  • 25 g šećera
  • tamna čokolada

Liker od jaja i limoncella

  • 100 g žumanjaka
  • 100 ml limoncella
  • 50 g šećera

Biskvit od pistacija

  • 80 g pistacija
  • 80 g šećera
  • 30 g brašna
  • 60 g žumanjaka
  • 150 g bjelanjaka

Dovršetak

  • 3 pistacije
  • 1 limun

Povezani recepti