Zagrijte pećnicu na 180°C.

Za pripremu punjenja, u većoj tavi dodajte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Dodajte luk, češnjak, listove kadulje i timijana i kuhajte na srednjoj temperaturi dok ne omekša.

Dodajte obje vrste šampinjona, još malo maslinovog ulja i zapržite na visokoj temperaturi.

Dodajte vrganje, tekućinu u kojoj su se namakali i bijelo vino, začinite i kuhajte dok ne omekšaju i dok tekućina ne ispari.

Za umak, u manjoj posudi, pirjajte luk i češnjak u 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, dodajte pulpu od rajčice, bosiljak i začinite soli i paprom. Krčkajte na srednjoj temperaturi 25-30 minuta.

Napunite cannellone s pripremljenom mješavinom – najjednostavnije je koristeći vrećicu za šlag (ili plastična vrećica na kojoj ste odrezali jedan kraj).

Dodajte polovinu umaka na dno lima za pečenje, posložite canelone jedan uz drugoga i prelijte ostatak umaka preko njih.

Prekrijte lim za pečenje aluminijskom folijom i pecite 30-40 minuta.

Sastojci

  • 250g San Remo Cannelloni
  • Za punjenje:
  • 1 smeđi luk, sitno nasjeckan na kockice
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/2 stručka listova kadulje, nasjeckana
  • 1/4 svežnja listića timijana, obrana
  • 500g smeđih šampinjona, sitno nasjeckanih na kockicke
  • 500g sitnih bijelih šampinjona, sitno nasjeckanih na kockicke
  • 1/2 šalice ljetnih vrganja, namočenih i sitno nasjeckanih, sačuvajte tekućinu u kojoj su se namakali
  • Za umak
  • 1/2 smeđeg luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 limenke pulpe od rajčice (konzervirana sitno nasjeckana rajčica)
  • 1 šalica listića bosiljka
  • Sol i papar
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1/2 šalice bijelog vina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve