Opis
Priprema:
Canelé
Zagrijte pećnicu na 180°C. Ugrijte mlijeko s maslacem i soli. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Srž umiješajte u mlijeko. U zdjeli dobro promiješajte šećer i brašno. Dodajte malo toplog mlijeka i miješajte dok ne dobijete kašastu smjesu. Potom dodajte žumanjke i dalje miješajte. Smjesu uz miješanje dodajte mlijeku. Dobro promiješajte s rumom.
Kalupe napunite do tri četvrtine. Pecite minikuglofe oko 15 do 20 minuta.
Savjet: Temperatura pečenja ovisi o pećnici, možda će temperatura u vašoj pećnici morati biti viša.
Sirup od cimeta
Zakuhajte vodu sa šećerom i glukoznim sirupom. Štapiće cimeta rastvorite i dodajte sirupu. Ostavite ih 10 minuta tako da se sve sljubi te potom procijedite sirup.
Kuhajte sirup dok ne dosegne 145°C, maknite ga s vatre i ostavite da se ohladi.
Kompot od crvenog ribiza
Očistite crveni ribiz od stabljike i prokuhajte ga sa šećerom.
Žele od crnog vina
Natopite želatinu u hladnoj vodi. U lončiću pomiješajte šećer i petinu crnog vina i zagrijte. Otopite u tome iscijeđenu želatinu. Miješajte i dodajte preostalo crno vino. Ostavite vino da se zgusne, a potom izmiksajte tako da dobijete žele koji možete istisnuti. Stavite žele u vrećicu za ukrašavanje.
Dovršetak
Prsten premažite uljem i stavite ga nasred tanjura. Oko prstena istisnite žele. U prsten stavite sirup od cimeta. Na jedan tanjur poslužite tri minikuglofa. Ukrasite grančicama metvice.
Sastojci
Canelé
- 375 ml punomasnog mlijeka
- 35 g maslaca
- malo soli
- 1 mahuna vanilije
- 190 g šećera
- 110 g brašna
- 50 g žumanjaka
- 40 g ruma
Sirup od cimeta
- 75 ml vode
- 250 g šećera
- 50 g glukoznog sirupa
- 3 štapića cimeta
Kompot od crvenog ribiza
- 200 g crvenog ribiza
- 50 g šećera
Žele od crnog vina
- 12 g želatine u listićima
- 50 g šećera
- 500 ml crnog vina (iz Bordeauxa)
Ukrašavanje
- pola stručka metvice
Dodatne potrepštine:
- kalupi za minikuglofe
- maslac za namašćivanje
- prsten promjera 12 cm
- ulje za namašćivanje