Zagrijte pećnicu na 180C i pripremite lim tako da ga prekrijete papirom za pečenje.

Za nadjev, pomiješajte sastojke.

Radite s pojedinačnim komadima tijesta, premažite ih rastopljenim maslacem, a zatim ih prerežite dijagonalno napola da dobijete dva trokuta. Počnite rolati nenapunjenu dužu stranu, ostavljajući 8cm ruba na vrhu. Savijte I lagano skupite dva zarolana ruba tako da se spoje i preklope, a lisnato tijesto poprimi oblik čamčića. Zamotajte vrh trokuta po rubu da se pričvrsti. Ispunite šupljinu čamčića s 1½ žlice nadjeva. Premažite rubove s još maslaca i posipajte ih crnim sjemenkama sezama. Položite na pripremljeni lim I ponovite postupak.

Pecite u pećnici 25-30 minuta ili dok ne posmeđe.

Sastojci

  • 10 listova lisnatog tijesta
  • 50g maslaca, rastopljenog
  • 200g grčkog feta sira, izmrvljenog
  • 50g cheddar sira, naribanog
  • 3 žlice slatkog ili kiselog vrhnja
  • 3 grančice kopra, sitno sjeckanog
  • korica ½ limuna
  • prstohvat soli
  • papra po ukusu
  • 1½ žlica sjemenki crnog sezama

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve