Curtis Stone je  slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u. 
Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.

Sastojci

  • 5 šalica pilećih temeljaca od po 3/4 šalice
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 šalice sitno sjeckanog luka
  • 2 režnja češnjaka, usitnjena
  • 1 i pol šalica riže Arborio ili druge bijele riže srednjeg zrna
  • 2/3 šalice suhog bijelog vina
  • 2/3 šalice ribanog sira pecorino
  • 1/4 šalice neslanog maslaca
  • Košer sol
  • Veća količina svježe mljevenog crnog papra

Priprema

  • 1. Pustite temeljac da zakipi u većoj tavi. Poklopite ga i održavajte toplim na laganoj vatri.
  • 2. Otopite maslac u većoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta. Umiješajte i češnjak pa pirjajte još jednu minutu.
  • 3. Dodajte rižu i vino pa kuhajte dok tekućina ne ispari, uz često miješanje, oko dvije minute.
  • 4. Dodajte jednu šalicu vrućeg temeljca pa neka polako kipi na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari, oko tri minute. Nastavite kuhati dok riža ne omekša a mješavina bude kremasta, dodavajući još šalica temeljca, uz često miješanje, oko 28 minuta.
  • 5. Umiješajte sir pecorino i maslac. Začinite po želji solju i većom količinom crnog papra.
  • 6. Odmah poslužite, ili ako pripremate Cacio e Pepe Supplì, spremite rižoto u manji lim za pečenje, prekrijte i ostavite u hladnjaku.
  • Priprema unaprijed:  Kad napravite Cacio e Pepe Supplì, spremite rižoto u manji lim za pečenje i ostavite jedan dan u hladnjaku.

Povezani recepti

Vidi sve