Postupak

  1. Pustite temeljac da zakipi u većoj tavi. Poklopite ga i održavajte toplim na laganoj vatri.
  2. Otopite maslac u većoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta. Umiješajte i češnjak pa pirjajte još jednu minutu. Dodajte rižu i vino pa kuhajte dok tekućina ne ispari, uz često miješanje, oko dvije minute.
  3. Dodajte jednu šalicu vrućeg temeljca pa neka polako kipi na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari, oko tri minute. Nastavite kuhati dok riža ne omekša a mješavina bude kremasta, dodavajući još šalica temeljca, uz često miješanje, oko 28 minuta.
  4. Umiješajte sir pecorino i maslac. Začinite po želji solju i većom količinom crnog papra.
  5. Odmah poslužite, ili ako pripremate Cacio e Pepe Supplì, spremite rižoto u manji lim za pečenje, prekrijte i ostavite u hladnjaku.

 

Priprema unaprijed:  Kad napravite Cacio e Pepe Supplì, spremite rižoto u manji lim za pečenje i ostavite jedan dan u hladnjaku.

Sastojci

  • 5 šalica pilećih temeljaca od po 3/4 šalice
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 šalice sitno sjeckanog luka
  • 2 režnja češnjaka, usitnjena
  • 1 i pol šalica riže Arborio ili druge bijele riže srednjeg zrna
  • 2/3 šalice suhog bijelog vina
  • 2/3 šalice ribanog sira pecorino
  • 1/4 šalice neslanog maslaca
  • Košer sol
  • Veća količina svježe mljevenog crnog papra

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve