Cacio e Pepe Risotto
Recept iz: Curtis Stone
Curtis Stone je slavni kuhar i autor rođen u Australiji, a trenutno živi i djeluje u SAD-u.
Najviše je poznat po višestrukim televizijskim nastupima u SAD-u, Australiji i Velikoj Britaniji, kao i po svojim kalifornijskim restoranima, Maude i Gwen.
Sastojci
- 5 šalica pilećih temeljaca od po 3/4 šalice
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 šalice sitno sjeckanog luka
- 2 režnja češnjaka, usitnjena
- 1 i pol šalica riže Arborio ili druge bijele riže srednjeg zrna
- 2/3 šalice suhog bijelog vina
- 2/3 šalice ribanog sira pecorino
- 1/4 šalice neslanog maslaca
- Košer sol
- Veća količina svježe mljevenog crnog papra
Priprema
- 1. Pustite temeljac da zakipi u većoj tavi. Poklopite ga i održavajte toplim na laganoj vatri.
- 2. Otopite maslac u većoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte dok ne omekša, oko 8 minuta. Umiješajte i češnjak pa pirjajte još jednu minutu.
- 3. Dodajte rižu i vino pa kuhajte dok tekućina ne ispari, uz često miješanje, oko dvije minute.
- 4. Dodajte jednu šalicu vrućeg temeljca pa neka polako kipi na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari, oko tri minute. Nastavite kuhati dok riža ne omekša a mješavina bude kremasta, dodavajući još šalica temeljca, uz često miješanje, oko 28 minuta.
- 5. Umiješajte sir pecorino i maslac. Začinite po želji solju i većom količinom crnog papra.
- 6. Odmah poslužite, ili ako pripremate Cacio e Pepe Supplì, spremite rižoto u manji lim za pečenje, prekrijte i ostavite u hladnjaku.
- Priprema unaprijed: Kad napravite Cacio e Pepe Supplì, spremite rižoto u manji lim za pečenje i ostavite jedan dan u hladnjaku.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Luca Ciano
Čokoladni špageti s tostiranim lješnjacima i čokoladni ganache