Buzara

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 300 g pedoča (dagnji)
  • 200 g vongola
  • 150 g kozica
  • 200 g škampi
  • kruh pogača
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 stručak peršina
  • maslinovo ulje
  • 100 ml bijelog vina
  • 50 g krušnih mrvica
  • 100 g cherry rajčica
  • 200 ml passate
  • stručak mladog luka

Priprema

  • 1. U dubljem loncu zagrijemo malo maslinovog ulja.
  • 2. Narežemo malo češnjaka i onda i peršina.
  • 3. Na maslinovom ulju popržimo nasjeckani češnjak i peršin. Podlijemo vinom.
  • 4. Dodamo kozice i škampe kojima smo podrezali brke. Pomiješamo.
  • 5. Dodamo još malo vina i passatu.
  • 6. Nasjeckamo mladog luka i dodamo ga.
  • 7. Dodamo i nekoliko svježih rajčica. Pomiješamo.
  • 8. Dodamo malo očišćenih pedoča i vongola.
  • 9. Pospemo krušnim mrvicama  i poklopimo. Pomiješamo i još kratko kuhamo.
  • 10. Narežemo i zapečemo veliku fetu (krišku) kruha s obje strane i položimo u široki duboki tanjur ili tavu.
  • 11. Zgotovljenu buzaru serviramo na zapečeni kruh prelijevajući ju umakom.Na vrh na grubo natrgamo malo peršina.

Povezani recepti

Vidi sve