Opis

Priprema

U dubljem loncu zagrijemo malo maslinovog ulja.

Narežemo malo češnjaka i onda i peršina. Na maslinovom ulju popržimo nasjeckani češnjak i peršin. Podlijemo vinom. Dodamo kozice i škampe kojima smo podrezali brke. Pomiješamo. Dodamo još malo vina i passatu. Nasjeckamo mladog luka i dodamo ga. Dodamo i nekoliko svježih rajčica. Pomiješamo. Dodamo malo očišćenih pedoča i vongola. Pospemo krušnim mrvicama  i poklopimo. Pomiješamo i još kratko kuhamo.

Narežemo i zapečemo veliku fetu (krišku) kruha s obje strane i položimo u široki duboki tanjur ili tavu.

Zgotovljenu buzaru serviramo na zapečeni kruh prelijevajući ju umakom.Na vrh na grubo natrgamo malo peršina.

Sastojci

Namirnice

  • 300 g pedoča (dagnji)
  • 200 g vongola
  • 150 g kozica
  • 200 g škampi
  • kruh pogača
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 stručak peršina
  • maslinovo ulje
  • 100 ml bijelog vina
  • 50 g krušnih mrvica
  • 100 g cherry rajčica
  • 200 ml passate
  • stručak mladog luka

Povezani recepti