Opis
Priprema
U dubljem loncu zagrijemo malo maslinovog ulja.
Narežemo malo češnjaka i onda i peršina. Na maslinovom ulju popržimo nasjeckani češnjak i peršin. Podlijemo vinom. Dodamo kozice i škampe kojima smo podrezali brke. Pomiješamo. Dodamo još malo vina i passatu. Nasjeckamo mladog luka i dodamo ga. Dodamo i nekoliko svježih rajčica. Pomiješamo. Dodamo malo očišćenih pedoča i vongola. Pospemo krušnim mrvicama i poklopimo. Pomiješamo i još kratko kuhamo.
Narežemo i zapečemo veliku fetu (krišku) kruha s obje strane i položimo u široki duboki tanjur ili tavu.
Zgotovljenu buzaru serviramo na zapečeni kruh prelijevajući ju umakom.Na vrh na grubo natrgamo malo peršina.
Sastojci
Namirnice
- 300 g pedoča (dagnji)
- 200 g vongola
- 150 g kozica
- 200 g škampi
- kruh pogača
- 4 režnja češnjaka
- 1 stručak peršina
- maslinovo ulje
- 100 ml bijelog vina
- 50 g krušnih mrvica
- 100 g cherry rajčica
- 200 ml passate
- stručak mladog luka