Burgeri sa kosanim odreskom

Priprema:

Lagano pomiješate zajedno govedinu, umak Worcestershire, sol i papar. Oblikujte u četiri pljeskavice (2 cm) tako da što manje tretirate meso.

Stavite burgere na namašćeni roštilj na srednju vatru; zatvorite poklopac i pecite, jedanput okrenite, dok više ne budu iznutra ružičasti, a digitalni termometar, koji ste sa strane ugurali do sredine, ne pokaže 71 °C, oko 15 minuta.

 

Sir s plemenitom plavom plijesni i umak od hrena

 

U zdjeli zajedno pomiješajte sir, kiselo vrhnje, vlasac, hren, majonezu, papar i sol.

Ako pretjerate s oblikovanjem smjese za pljeskavice, burgeri se mogu tijekom pečenja smanjiti. Kako biste to spriječili, oblikujte ih u loptice, a zatim nježno u pljeskavice debljine 2 cm.

Poslužite ove burgere s mnogo dodataka, uključujući sir s plemenitom plavom plijesni i umak od hrena, gljive u brendiju i marinirane paprike s roštilja.


Sastojci

  • Sir s plemenitom plavom plijesni i umak od hrena 2 velike žlice drobljenog sira s plemenitom plavom plijesni 2 velike žlice laganog kiselog vrhnja 1 velika žlica sjeckanog svježeg vlasca 1 velika žlica umaka od hrena 1 velika žlice lagane majoneze 1/4 čajne žličice papra 1 prstohvat soli Burgeri sa kosanim odreskom500 g goveđeg ramsteka 2 čajne žličice umaka Worcestershire 1/2 čajne žličice soli 1/4 čajne žličice crnog papra 4 žemlje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve