Burgeri sa kosanim odreskom

Burgeri sa kosanim odreskom

Opis

Priprema:

Lagano pomiješate zajedno govedinu, umak Worcestershire, sol i papar. Oblikujte u četiri pljeskavice (2 cm) tako da što manje tretirate meso.

Stavite burgere na namašćeni roštilj na srednju vatru; zatvorite poklopac i pecite, jedanput okrenite, dok više ne budu iznutra ružičasti, a digitalni termometar, koji ste sa strane ugurali do sredine, ne pokaže 71 °C, oko 15 minuta.

 

Sir s plemenitom plavom plijesni i umak od hrena

 

U zdjeli zajedno pomiješajte sir, kiselo vrhnje, vlasac, hren, majonezu, papar i sol.

Ako pretjerate s oblikovanjem smjese za pljeskavice, burgeri se mogu tijekom pečenja smanjiti. Kako biste to spriječili, oblikujte ih u loptice, a zatim nježno u pljeskavice debljine 2 cm.

Poslužite ove burgere s mnogo dodataka, uključujući sir s plemenitom plavom plijesni i umak od hrena, gljive u brendiju i marinirane paprike s roštilja.


Sastojci

Sir s plemenitom plavom plijesni i umak od hrena

  • 2 velike žlice drobljenog sira s plemenitom plavom plijesni
  • 2 velike žlice laganog kiselog vrhnja
  • 1 velika žlica sjeckanog svježeg vlasca
  • 1 velika žlica umaka od hrena
  • 1 velika žlice lagane majoneze
  • 1/4 čajne žličice papra
  • 1 prstohvat soli

Burgeri sa kosanim odreskom

  • 500 g goveđeg ramsteka
  • 2 čajne žličice umaka Worcestershire
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/4 čajne žličice crnog papra
  • 4 žemlje

Povezani recepti