Burgeri od pastrve s wasabi majonezom

Priprema:

 

Burgeri od pastrve

1. Ako sami pripremate pastrvu, izvadite joj utrobu i filetirajte je.

2. Narežite filete na manje komade da se ne bi previše ugrijali u multipraktiku.

Sjeckajte svega 30 sekundi.

3. Na malo ulja ispržite ljutiku i češnjak dok ne omekšaju. Ostavite da se ohladi.

4. Nasjeckajte kisele krastavce, kapare te fino narežite listove wasabija i dodajte u nasjeckanu pastrvu s ohlađenom ljutikom, sjeckanim peršinom i malo soli.

5. Od smjese oblikujte burgere.

Da biste napravili majonezu:

6. Umutite 3 žumanjka i sok od pola limuna.

7. Uz stalno miješanje, polako dolijevajte ulje od repice dok ne postane gusto.

8. Po želji umiješajte pastu wasabi u majonezu.

9. Za salatu od krastavca, ogulite i narežite krastavac po duljini koristeći nožić za guljenje povrća. Zatim dodajte kapare, kisele krastavce i peršin. Na kraju dodajte malo ulja od repice, začine i sve promiješajte.

 

Kod posluživanja, za burgere razrežite kruščiće ciabatta napola. Popržite burgere u malo ulja od repice, svaku stranu 3 minute. Prvo stavite salatu od krastavca, zatim burger od pastrve pa majonezu. Na kraju, poklopite drugom polovicom kruščića. 

Sastojci

  • Burgeri od pastrve5 fileta pastrve (zamolite svog trgovca ribom da vam ih pripremi) 1 velike ljutike 1 češanj češnjaka 2 velike žlice sjeckanih kiselih krastavaca 1 velika žlica sjeckanih kapara 2 velike žlice grubo sjeckanog peršina ½ lista wasabija ili 1-2 male žlice wasabi pasteWasabi majoneza3 žumanjka 0.5 limuna 300 ml ulja od repice 1.5 male žlice wasabi paste 8 kruščića ciabatta ili focaccia 1 krastavac 2 velike žlice nasjeckanih kiselih krastavaca 1 velika žlica kapara 2 velike žlice grubo sjeckanog peršina sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve