Burgeri od pastrve s wasabi majonezom
Recept iz: Nathan Outlaw
Priprema:
Burgeri od pastrve
1. Ako sami pripremate pastrvu, izvadite joj utrobu i filetirajte je.
2. Narežite filete na manje komade da se ne bi previše ugrijali u multipraktiku.
Sjeckajte svega 30 sekundi.
3. Na malo ulja ispržite ljutiku i češnjak dok ne omekšaju. Ostavite da se ohladi.
4. Nasjeckajte kisele krastavce, kapare te fino narežite listove wasabija i dodajte u nasjeckanu pastrvu s ohlađenom ljutikom, sjeckanim peršinom i malo soli.
5. Od smjese oblikujte burgere.
Da biste napravili majonezu:
6. Umutite 3 žumanjka i sok od pola limuna.
7. Uz stalno miješanje, polako dolijevajte ulje od repice dok ne postane gusto.
8. Po želji umiješajte pastu wasabi u majonezu.
9. Za salatu od krastavca, ogulite i narežite krastavac po duljini koristeći nožić za guljenje povrća. Zatim dodajte kapare, kisele krastavce i peršin. Na kraju dodajte malo ulja od repice, začine i sve promiješajte.
Kod posluživanja, za burgere razrežite kruščiće ciabatta napola. Popržite burgere u malo ulja od repice, svaku stranu 3 minute. Prvo stavite salatu od krastavca, zatim burger od pastrve pa majonezu. Na kraju, poklopite drugom polovicom kruščića.
Sastojci
- Burgeri od pastrve5 fileta pastrve (zamolite svog trgovca ribom da vam ih pripremi) 1 velike ljutike 1 češanj češnjaka 2 velike žlice sjeckanih kiselih krastavaca 1 velika žlica sjeckanih kapara 2 velike žlice grubo sjeckanog peršina ½ lista wasabija ili 1-2 male žlice wasabi pasteWasabi majoneza3 žumanjka 0.5 limuna 300 ml ulja od repice 1.5 male žlice wasabi paste 8 kruščića ciabatta ili focaccia 1 krastavac 2 velike žlice nasjeckanih kiselih krastavaca 1 velika žlica kapara 2 velike žlice grubo sjeckanog peršina sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom