Burgeri od mesa losa

Sara se bavi stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering. Bavila se i razvojem proizvoda za različite brendove uključujući votku Fazer Finlandia. Godine 2005. vodila je vlastitu emisiju o stilu Sa Sarom na kanalu MTV3 u Finskoj.

Sastojci

  • 250 g mljevene govedine
  • 250 g mljevenog mesa losa
  • 250 g mljevenog mesa soba
  • 50 g svinjske masti (isjeckane na komadiće)
  • sol i crni papar
  • 1 dl majoneze
  • ulje tartu
  • 3 žlice slanine pržene i nasjeckane
  • posuda od 1 litre napunjena očišćenim lisičarkama
  • 50 g sira ementaler narezanog
  • krastavci narezani
  • kečap i senf
  • zelena salata
  • žemlje sa sjemenkama

Priprema

  • 1. Pomiješati sve sastojke za pljeskavice mikserom tako da se mast dobro sjedini s mesom. Ručno oblikovati pljeskavice i gnječiti ih dok ne postanu čvrste. 
  • 2. Propržiti pljeskavice u tavi za prženje oko 2 minute sa svake strane i peći ih do kraja u pećnici 8 do 10 minuta na 200 ° C, dok ne budu srednje pečene. Ako želite da budu dobro pečene, peći ih 12 do 15 minuta. Staviti par kriški sira ementalera da se otopi odozgo prije nego što izvadite pljeskavice iz pećnice.
  • 3. Dok se žemlje peku, pripremiti umak od majoneze. Pomiješati kvalitetnu majonezu a malo ulja od tartufa i prženu slaninu u posudi srednje veličine. Začiniti solju, malo šećera i crnim paprom. Ostaviti sa strane.
  • 4. Pripremiti gljive. Narezati ih i propržiti u tavi na malo maslaca dok ne omekšaju i postanu rumene. Začiniti solju i paprom.
  • 5. Ispeći žemlje u tavi dok ne postanu tople i blago hrskave.
  • 6. Složiti hamburgere. Namazati kvalitetan senf na žemlje. Dodati list salate. Staviti pljeskavicu i preliti umakom od majoneze. Staviti sloj gljiva i nekoliko kriški krastavaca. Na drugu žemlju namazati kečap i poklopiti hamburger.

Povezani recepti

Vidi sve