Burger od zečevine u miso umaku
  1. Stavite krastavac u cjedilo, posolite i pustite da se cijedi. Nakon 15 minuta iscijedite krastavac. Prebacite u zdjelu, umiješajte ocat i ostavite da odstoji najmanje 8 minuta.
  2. U malom loncu kratko prokuhajte mirin dok mu se volumen ne reducira za pola.  
  3. Umiješajte miso pastu, med, umak od soje, sezamovo ulje i koricu naranče.
  4. Na kraju, iscijedite sok iz naribanog đumbira u umak i bacite meso. Umiješajte i maknite s vatre.
  5. Oblikujte mljevenu zečevinu u burgere, pospite sjemenkama sezama. Posolite patlidžan.
  6. Zagrijte 2 velike žlice suncokretova ulja u tavi srednje veličine te stavite burgere i patlidžan. Pecite burgere i patlidžan oko 4 do 5 minuta sa svake strane.
  7. Burgeri trebaju poprimiti zlatnu boju s obje strane i ne smiju biti jako pečeni. Patlidžani također trebaju poprimiti zlatnu boju i posve omekšati.
  8. Poslužite burger na tostiranom briocheu uz miso umak, krastavac i mladi luk. 

Sastojci

  • Sastojci0.5 srednjeg krastavca oguljen i narezan 1 velika žlica krupne morske soli 2 velike žlice japanskog octa od riže 50 ml mirina 2 velike žlice crvene slatke miso paste 1 velika žlica meda 1 mala žlica sojina umaka Kikkoman 1 mala žlica ulja od sezama naribana korica polovine naranče 1 komad đumbira fino naribati i iscijediti sok 1 zec meso odvojeno od kosti i samljeveno sjemenke sezama 4 tanke kriške patlidžana srednje veličine 1 velika žlica suncokretova ulja kruh brioche narezan i tostiran 1 vezica mladog luka sol i papar po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve