Burger od zečevine u miso umaku

Burger od zečevine u miso umaku

Opis

  1. Stavite krastavac u cjedilo, posolite i pustite da se cijedi. Nakon 15 minuta iscijedite krastavac. Prebacite u zdjelu, umiješajte ocat i ostavite da odstoji najmanje 8 minuta.
  2. U malom loncu kratko prokuhajte mirin dok mu se volumen ne reducira za pola.  
  3. Umiješajte miso pastu, med, umak od soje, sezamovo ulje i koricu naranče.
  4. Na kraju, iscijedite sok iz naribanog đumbira u umak i bacite meso. Umiješajte i maknite s vatre.
  5. Oblikujte mljevenu zečevinu u burgere, pospite sjemenkama sezama. Posolite patlidžan.
  6. Zagrijte 2 velike žlice suncokretova ulja u tavi srednje veličine te stavite burgere i patlidžan. Pecite burgere i patlidžan oko 4 do 5 minuta sa svake strane.
  7. Burgeri trebaju poprimiti zlatnu boju s obje strane i ne smiju biti jako pečeni. Patlidžani također trebaju poprimiti zlatnu boju i posve omekšati.
  8. Poslužite burger na tostiranom briocheu uz miso umak, krastavac i mladi luk. 

Sastojci

Sastojci

  • 0.5 srednjeg krastavca
  • oguljen i narezan
  • 1 velika žlica krupne morske soli
  • 2 velike žlice japanskog octa od riže
  • 50 ml mirina
  • 2 velike žlice crvene slatke miso paste
  • 1 velika žlica meda
  • 1 mala žlica sojina umaka Kikkoman
  • 1 mala žlica ulja od sezama
  • naribana korica polovine naranče
  • 1 komad đumbira
  • fino naribati i iscijediti sok
  • 1 zec
  • meso odvojeno od kosti i samljeveno
  • sjemenke sezama
  • 4 tanke kriške patlidžana srednje veličine
  • 1 velika žlica suncokretova ulja
  • kruh brioche
  • narezan i tostiran
  • 1 vezica mladog luka
  • sol i papar po želji

Povezani recepti