Burger Brener
Recept iz: Adrian Richardson
Dodajte sol, papar i Tabasco umak mljevenoj govedini. Čistim rukama promiješajte meso i raširite začine po cijelom mesu. Podijelite meso na pola. Rukama zarolajte jednu polovicu da napravite kuglu, a zatim je spljoštite u oblik palačinke. Rukama oblikujte burger tako da bude okrugao. Ponovite postupak s preostalom mesnom smjesom. Oba burgera stavite u tavu za pečenje ili u pladanj za pečenje. Primite brener tako da plamen peče meso i kružite iznad burgera tako da se ravnomjerno ispeče. Preokrenite burgere i ponovite postupak s druge strane. Ispecite burgere po svojoj želji. Kad su burgeri skoro gotovi, dodajte dvije kriške sira svakom burgeru. Prođite brenerom preko njih dok se sir ne rastopi. Brenerom tostirajte unutrašnjost dva prerezana peciva za burgere. Na obje polovice dodajte majonezu i umak od rajčice. Dodajte kriške rajčice i narezanu salatu na donju polovicu peciva. Dodajte pečeno meso, poklopite pecivom i odozgo stavite kiseli krastavac te ga pričvrstite ražnjićem.
Sastojci
- 500g mljevene govedine
- sol
- Bijeli papar
- Crni papar
- Tabasco umak s okusom dimljene slanine
- 4 kriške sira
- ¼ salate Iceberg, natrgane
- 1 rajčica narezana na kriške
- Majoneza za posluživanje
- Umak od rajčice za posluživanje
- 2 peciva za burgere
- 2 velika kisela krastavca
- Čips od krumpira za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom