Povezane emisije:Richovi barski zalogajiUključite se: Nedjelja 4 Srpanj u 19:00 | Nedjelja 4 Srpanj u 19:30

Opis

Dodajte sol, papar i Tabasco umak mljevenoj govedini. Čistim rukama promiješajte meso i raširite začine po cijelom mesu. Podijelite meso na pola. Rukama zarolajte jednu polovicu da napravite kuglu, a zatim je spljoštite u oblik palačinke. Rukama oblikujte burger tako da bude okrugao. Ponovite postupak s preostalom mesnom smjesom. Oba burgera stavite u tavu za pečenje ili u pladanj za pečenje. Primite brener tako da plamen peče meso i kružite iznad burgera tako da se ravnomjerno ispeče. Preokrenite burgere i ponovite postupak s druge strane. Ispecite burgere po svojoj želji. Kad su burgeri skoro gotovi, dodajte dvije kriške sira svakom burgeru. Prođite brenerom preko njih dok se sir ne rastopi. Brenerom tostirajte unutrašnjost dva prerezana peciva za burgere. Na obje polovice dodajte majonezu i umak od rajčice. Dodajte kriške rajčice i narezanu salatu na donju polovicu peciva. Dodajte pečeno meso, poklopite pecivom i odozgo stavite kiseli krastavac te ga pričvrstite ražnjićem.

Sastojci

  • 500g mljevene govedine
  • sol
  • Bijeli papar
  • Crni papar
  • Tabasco umak s okusom dimljene slanine
  • 4 kriške sira
  • ¼ salate Iceberg, natrgane
  • 1 rajčica narezana na kriške
  • Majoneza za posluživanje
  • Umak od rajčice za posluživanje
  • 2 peciva za burgere
  • 2 velika kisela krastavca
  • Čips od krumpira za posluživanje

Povezani recepti