Brzinski rižoto od gljiva
Recept iz: Michela Chiappa
Stavite rižu u veliku tavu u kojoj je zasoljena voda i kuhajte 15 minuta – ne treba čekati da voda proključa da biste stavili rižu. Provjerite je li kuhana, no mora ostati lagano al dente.
Namačite vrganje 10 minuta u zdjelici s 400 ml vrele vode.
Pržite luk u ulju 4 minute dok ne omekša pa sklonite s vatre.
Ocijedite vrganje te ih grubo nasjeckajte, a vodu od namakanja sačuvajte.
Dodajte u luk razmrvljenu kocku za juhu, gljive i pepperoncino.
Umiješajte tekućinu u kojoj su se namakali vrganji, ali ostavite malo tekućine s talogom.
Ocijedite rižu i vratite u tavu.
U rižu dodajte umak od gljiva te promiješajte da se sve sjedini.
Umiješajte parmezan i kiselo vrhnje te posolite i popaprite.
Sastojci
- Sastojci20 g sušenih vrganja 1 kocka za juhu od organskog povrća ¼ žličice čilija u prahu ili kajenske paprike nije nužno 1 žlica kremastog sira ili kiselog vrhnja 350 g riže arborio 1 mali luk oguljen i sitno nasjeckan 80 g svježe mljevenog parmezana 1 žlica maslinova ulja sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michela Chiappa
Njoki s ricottom u duginim bojama
Recepti Michela Chiappa
Klasični talijanski biskvit
Recepti Michela Chiappa
Krema od ricotte
Recepti Michela Chiappa
Povrtne lazanje s gljivama
Recepti Michela Chiappa
Bezglutenski kolač s kruškama, medom i bademima
Recepti Michela Chiappa
Jednostavna glatka pašteta od pilećih jetrica
Recepti Michela Chiappa
Kolač od naranči i badema sa sirupom Panforte
Recepti Michela Chiappa
Umak od peršina i češnjaka - salsa verde
Recepti Michela Chiappa
Punjena mocca torta
Recepti Michela Chiappa
Mamini ražnjići s mesnim okruglicama - Spiedini