Brzinski rižoto od gljiva
Recept iz: Michela Chiappa
Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.
Sastojci
- 20 g sušenih vrganja
- 1 kocka za juhu od organskog povrća
- ¼ žličice čilija u prahu ili kajenske paprike
- 1 žlica kremastog sira ili kiselog vrhnja
- 350 g riže arborio
- 1 mali luk oguljen i sitno nasjeckan
- 80 g svježe mljevenog parmezana
- 1 žlica maslinova ulja
- sol i papar
Priprema
- 1. Stavite rižu u veliku tavu u kojoj je zasoljena voda i kuhajte 15 minuta – ne treba čekati da voda proključa da biste stavili rižu. Provjerite je li kuhana, no mora ostati lagano al dente.
- 2. Namačite vrganje 10 minuta u zdjelici s 400 ml vrele vode.
- 3. Pržite luk u ulju 4 minute dok ne omekša pa sklonite s vatre.
- 4. Ocijedite vrganje te ih grubo nasjeckajte, a vodu od namakanja sačuvajte.
- 5. Dodajte u luk razmrvljenu kocku za juhu, gljive i pepperoncino.
- 6. Umiješajte tekućinu u kojoj su se namakali vrganji, ali ostavite malo tekućine s talogom.
- 7. Ocijedite rižu i vratite u tavu.
- 8. U rižu dodajte umak od gljiva te promiješajte da se sve sjedini.
- 9. Umiješajte parmezan i kiselo vrhnje te posolite i popaprite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Rižoto od cikle s feta sirom i lješnjacima
Recepti Luca Ciano
Rižoto ‘ala puttanesca’ s burrata sirom
Recepti Lora i Stoyan
Složenac od riže i patlidžana
Recepti Adam Liaw
Nasi lemak
Recepti Silvia Colloca
Arancini
Recepti Luca Ciano
Rižoto od prepelica s parmezanom
Recepti Adam Liaw
Pržena riža Yangzhou
Recepti Adam Liaw
Thunder tea riža sa sardinama i utrnutim okusom
Recepti Luca Ciano
Carnaroli rižoto s rakovim mesom i stracciatellom
Recepti Adam Liaw
Tangyuan u pekinškom stilu s crnim sezamom