Brzinski rižoto od gljiva

Stavite rižu u veliku tavu u kojoj je zasoljena voda i kuhajte 15 minuta – ne treba čekati da voda proključa da biste stavili rižu. Provjerite je li kuhana, no mora ostati lagano al dente.

Namačite vrganje 10 minuta u zdjelici s 400 ml vrele vode.

Pržite luk u ulju 4 minute dok ne omekša pa sklonite s vatre.

Ocijedite vrganje te ih grubo nasjeckajte, a vodu od namakanja sačuvajte.

Dodajte u luk razmrvljenu kocku za juhu, gljive i pepperoncino.

Umiješajte tekućinu u kojoj su se namakali vrganji, ali ostavite malo tekućine s talogom.

Ocijedite rižu i vratite u tavu.

U rižu dodajte umak od gljiva te promiješajte da se sve sjedini.

Umiješajte parmezan i kiselo vrhnje te posolite i popaprite.

Sastojci

  • Sastojci20 g sušenih vrganja 1 kocka za juhu od organskog povrća ¼ žličice čilija u prahu ili kajenske paprike nije nužno 1 žlica kremastog sira ili kiselog vrhnja 350 g riže arborio 1 mali luk oguljen i sitno nasjeckan 80 g svježe mljevenog parmezana 1 žlica maslinova ulja sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve