Opis
Stavite rižu u veliku tavu u kojoj je zasoljena voda i kuhajte 15 minuta – ne treba čekati da voda proključa da biste stavili rižu. Provjerite je li kuhana, no mora ostati lagano al dente.
Namačite vrganje 10 minuta u zdjelici s 400 ml vrele vode.
Pržite luk u ulju 4 minute dok ne omekša pa sklonite s vatre.
Ocijedite vrganje te ih grubo nasjeckajte, a vodu od namakanja sačuvajte.
Dodajte u luk razmrvljenu kocku za juhu, gljive i pepperoncino.
Umiješajte tekućinu u kojoj su se namakali vrganji, ali ostavite malo tekućine s talogom.
Ocijedite rižu i vratite u tavu.
U rižu dodajte umak od gljiva te promiješajte da se sve sjedini.
Umiješajte parmezan i kiselo vrhnje te posolite i popaprite.
Sastojci
Sastojci
- 20 g sušenih vrganja
- 1 kocka za juhu od organskog povrća
- ¼ žličice čilija u prahu ili kajenske paprike
- nije nužno
- 1 žlica kremastog sira ili kiselog vrhnja
- 350 g riže arborio
- 1 mali luk
- oguljen i sitno nasjeckan
- 80 g svježe mljevenog parmezana
- 1 žlica maslinova ulja
- sol i papar