Brzinski rižoto od gljiva

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe. Proglašena je jednom od 15 najboljih Britanskih vlogera na temu hranjenja djece i vodi program na tu temu na kanalu Jamie Olivera. Također je autorica „Simply Italian“ koja je objavljena 2014. godine, kao i redoviti suradnik časopisa Grazia. Michela je predstavila emisiju o tjestenini na kanalu 4, a njezina nova emisija „Michela Tuscan“ će se prikazivati na FOXtelu u Australiji.

Sastojci

  • 20 g sušenih vrganja
  • 1 kocka za juhu od organskog povrća
  • ¼ žličice čilija u prahu ili kajenske paprike
  • 1 žlica kremastog sira ili kiselog vrhnja
  • 350 g riže arborio
  • 1 mali luk oguljen i sitno nasjeckan
  • 80 g svježe mljevenog parmezana
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i papar

Priprema

  • 1. Stavite rižu u veliku tavu u kojoj je zasoljena voda i kuhajte 15 minuta – ne treba čekati da voda proključa da biste stavili rižu. Provjerite je li kuhana, no mora ostati lagano al dente.
  • 2. Namačite vrganje 10 minuta u zdjelici s 400 ml vrele vode.
  • 3. Pržite luk u ulju 4 minute dok ne omekša pa sklonite s vatre.
  • 4. Ocijedite vrganje te ih grubo nasjeckajte, a vodu od namakanja sačuvajte.
  • 5. Dodajte u luk razmrvljenu kocku za juhu, gljive i pepperoncino.
  • 6. Umiješajte tekućinu u kojoj su se namakali vrganji, ali ostavite malo tekućine s talogom.
  • 7. Ocijedite rižu i vratite u tavu.
  • 8. U rižu dodajte umak od gljiva te promiješajte da se sve sjedini.
  • 9. Umiješajte parmezan i kiselo vrhnje te posolite i popaprite.

Povezani recepti

Vidi sve