Brzinska tjestenina s tunjevinom, rikolom i limunom

Brzinska tjestenina s tunjevinom, rikolom i limunom

Opis

Pristavite veliki lonac slane vode da proključa.

Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.

Tri minute prije nego što su špageti kuhani stavite u tavu ulje i koricu cijelog limuna da se prži na srednje jakoj vatri.

Narežite limun i iscijedite sav sok u tavu te dodaje 1 žlicu kapara i tunjevinu iz limenke – kuhačom raskomadajte veće komade.

Dobro posolite i popaprite.

U umak dodajte 4 žlice vode u kojoj se kuha tjestenina.

Ocijedite špagete kada budu kuhani al dente i prebacite ih u tavu te dobro uvaljajte u umak.

Na kraju umiješajte svježu rikolu i poškropite maslinovim uljem.

Sastojci

Sastojci

  • 225 g tunjevine u ulju
  • 1 limun
  • 1 žlica kapara
  • 1 šake rikole
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • 400 g špageta (suhih)
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar

Povezani recepti