Brzinska tjestenina s tunjevinom, rikolom i limunom

Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.

Sastojci

  • 225 g tunjevine u ulju
  • 1 limun
  • 1 žlica kapara
  • 1 šaka rikole
  • Ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • 400 g špageta (suhih)
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

  • Pristavite veliki lonac slane vode da proključa.
  • Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.
  • Tri minute prije nego što su špageti kuhani stavite u tavu ulje i koricu cijelog limuna da se prži na srednje jakoj vatri.
  • Narežite limun i iscijedite sav sok u tavu te dodaje 1 žlicu kapara i tunjevinu iz limenke – kuhačom raskomadajte veće komade.
  • Dobro posolite i popaprite.
  • U umak dodajte 4 žlice vode u kojoj se kuha tjestenina.
  • Ocijedite špagete kada budu kuhani al dente i prebacite ih u tavu te dobro uvaljajte u umak.
  • Na kraju umiješajte svježu rikolu i poškropite maslinovim uljem.

Povezani recepti

Vidi sve