Brzinska tjestenina s tunjevinom, rikolom i limunom
Recept iz: Michela Chiappa
Majka dviju mladih djevojčica, Michela je postala stručnjakinja za brzo pripravljanje večera. Ona odlično razumije što bi trebao svaki zaposleni roditelj - kako brzo i zdravo hraniti cijelu svoju obitelj posebno one najmlađe.
Sastojci
- 225 g tunjevine u ulju
- 1 limun
- 1 žlica kapara
- 1 šaka rikole
- Ekstradjevičansko maslinovo ulje
- 400 g špageta (suhih)
- Morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
- Pristavite veliki lonac slane vode da proključa.
- Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.
- Tri minute prije nego što su špageti kuhani stavite u tavu ulje i koricu cijelog limuna da se prži na srednje jakoj vatri.
- Narežite limun i iscijedite sav sok u tavu te dodaje 1 žlicu kapara i tunjevinu iz limenke – kuhačom raskomadajte veće komade.
- Dobro posolite i popaprite.
- U umak dodajte 4 žlice vode u kojoj se kuha tjestenina.
- Ocijedite špagete kada budu kuhani al dente i prebacite ih u tavu te dobro uvaljajte u umak.
- Na kraju umiješajte svježu rikolu i poškropite maslinovim uljem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Matriciani tjestenina
Recepti Lora i Stoyan
Tjestenina s kozicama
Recepti Luca Ciano
Otmjene tagliatelle alla carbonara
Recepti Luca Ciano
Njoki s gorgonzolom, slaninom i šafranom
Recepti Luca Ciano
Njoki od bosiljka i ricotte u umaku od raka i slanine
Recepti Luca Ciano
Pesto genovese od bosiljka
Recepti Luca Ciano
Domaći cavatelli od crnih maslina i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Špageti s umakom od svježih rajčica
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina s patlidžanom
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama