Brzinska tjestenina s tunjevinom, rikolom i limunom

Pristavite veliki lonac slane vode da proključa.

Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.

Tri minute prije nego što su špageti kuhani stavite u tavu ulje i koricu cijelog limuna da se prži na srednje jakoj vatri.

Narežite limun i iscijedite sav sok u tavu te dodaje 1 žlicu kapara i tunjevinu iz limenke – kuhačom raskomadajte veće komade.

Dobro posolite i popaprite.

U umak dodajte 4 žlice vode u kojoj se kuha tjestenina.

Ocijedite špagete kada budu kuhani al dente i prebacite ih u tavu te dobro uvaljajte u umak.

Na kraju umiješajte svježu rikolu i poškropite maslinovim uljem.

Sastojci

  • Sastojci225 g tunjevine u ulju 1 limun 1 žlica kapara 1 šake rikole ekstradjevičansko maslinovo ulje 400 g špageta (suhih) morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve