Brzi recept za ukiseljeno povrće

Priprema

·        Zakuhajte ocat, šećer, sambal i začine. Kad se šećer otopi, maknite lonac s vatre.

·        Poriluk operite i bijeli dio narežite na tanke kolutove.

·        Krastavac narežite na ploške.

·        Mrkvu ogulite i narežite na tanke trakice. Trakice možete načiniti i nožem za guljenje.

·        Sve povrće umiješajte u smjesu s toplim octom i marinirajte oko 30 minuta.

 

Savjet: Po želji možete kombinirati količinu šećera i octa, ovisno o tome želite li da vam ukiseljeno povrće bude slađe ili kiselije. Začine također možete dodati po želji.

Sastojci

  • Ukiseljeno povrće200 ml octa 250 g šećera 1 žličica sambala pola žličice kurkume 1/4 žličice korijandra u prahu 1 poriluk 1 krastavac 1 velika mrkva

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve