Opis
Priprema
· Zakuhajte ocat, šećer, sambal i začine. Kad se šećer otopi, maknite lonac s vatre.
· Poriluk operite i bijeli dio narežite na tanke kolutove.
· Krastavac narežite na ploške.
· Mrkvu ogulite i narežite na tanke trakice. Trakice možete načiniti i nožem za guljenje.
· Sve povrće umiješajte u smjesu s toplim octom i marinirajte oko 30 minuta.
Savjet: Po želji možete kombinirati količinu šećera i octa, ovisno o tome želite li da vam ukiseljeno povrće bude slađe ili kiselije. Začine također možete dodati po želji.
Sastojci
Ukiseljeno povrće
- 200 ml octa
- 250 g šećera
- 1 žličica sambala
- pola žličice kurkume
- 1/4 žličice korijandra u prahu
- 1 poriluk
- 1 krastavac
- 1 velika mrkva