Bruschetta s mozzarellom od bivoljeg mlijeka s tanko rezanim koromačem i tikvicama
Sastojci
- tanka kriška kruha od kiselog tijesta
- 1/2 male glavice koromača sačuvajte zeleni dio
- ½ male žute tikvice
- mala vezica mente
- ½ naranče – odstraniti koricu i narezati na tanke ploške
- ½ limuna – iscijediti sok
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- morska sol
- svježe mljeveni crni papar
- 1 češanj češnjaka – prerezan
- 125 g mozzarelle od bivoljeg mlijeka
Priprema
- 1. Jako zagrijte roštilj-tavu.
- 2. Dobro prepržite kruh s obje strane tako da na njemu ostanu tragovi roštilj-tave.
- 3. Dok se kruh tostira, pomoću gulilice u posudu tanko narežite koromač i tikvice.
- 4. Manje listove mente odvojite, a veće natrgajte te dodajte natrag u zdjelu.
- 5. Otkinite malo listića koromača te i njih dodajte u zdjelu.
- 6. Dodajte tanko rezane ploške naranče i pola limuna.
- 7. Dodajte malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja te začinite solju i paprom.
- 8. Kada je kruh od kiselog tijesta gotov, stavite ga na tanjur. Istrljajte ga prerezanom stranom češnja češnjaka i poškropite s malo ulja.
- 9. Natrgajte mozzarellu napola i stavite je na kruh.
- 10. Dodajte odozgo koromač i tikvicu, poškropite s još malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja, pospite s malo zelenog dijela koromača i poslužite.
- 11. Servirajte s čašom ohlađenog mersaulta ili bijelog burgundca
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Grčki kruščići sa sirom
Recepti Lora i Stoyan
Žemljice s maslinama
Recepti Lora i Stoyan
Mlinci
Recepti Lora i Stoyan
Burek paprike
Recepti Adam Liaw
Pogačice roti canai
Recepti Silvia Colloca
Focaccia sa smokvama i pecorinom bez glutena
Recepti Silvia Colloca
Ligurska peciva
Recepti Donal Skehan
Peciva s curryjem od piletine
Recepti Nico Reynolds
Pogača s dimljenim hummusom i povrćem sa žara
Recepti Nico Reynolds
Kozice na žaru s mangom i krvavicom