Bruschetta s mozzarellom od bivoljeg mlijeka s tanko rezanim koromačem i tikvicama

Sastojci

  • tanka kriška kruha od kiselog tijesta
  • 1/2 male glavice koromača sačuvajte zeleni dio
  • ½ male žute tikvice
  • mala vezica mente
  • ½ naranče – odstraniti koricu i narezati na tanke ploške
  • ½ limuna – iscijediti sok
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 1 češanj češnjaka – prerezan
  • 125 g mozzarelle od bivoljeg mlijeka

Priprema

  • 1. Jako zagrijte roštilj-tavu.
  • 2. Dobro prepržite kruh s obje strane tako da na njemu ostanu tragovi roštilj-tave.
  • 3. Dok se kruh tostira, pomoću gulilice u posudu tanko narežite koromač i tikvice.
  • 4. Manje listove mente odvojite, a veće natrgajte te dodajte natrag u zdjelu.
  • 5. Otkinite malo listića koromača te i njih dodajte u zdjelu.
  • 6. Dodajte tanko rezane ploške naranče i pola limuna.
  • 7. Dodajte malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja te začinite solju i paprom.
  • 8. Kada je kruh od kiselog tijesta gotov, stavite ga na tanjur. Istrljajte ga prerezanom stranom češnja češnjaka i poškropite s malo ulja.
  • 9. Natrgajte mozzarellu napola i stavite je na kruh.
  • 10. Dodajte odozgo koromač i tikvicu, poškropite s još malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja, pospite s malo zelenog dijela koromača i poslužite.
  • 11. Servirajte s čašom ohlađenog mersaulta ili bijelog burgundca

Povezani recepti

Vidi sve