Opis
PRIPREMA:
1. Jako zagrijte roštilj-tavu.
2. Dobro prepržite kruh s obje strane tako da na njemu ostanu tragovi roštilj-tave.
3. Dok se kruh tostira, pomoću gulilice u posudu tanko narežite koromač i tikvice.
4. Manje listove mente odvojite, a veće natrgajte te dodajte natrag u zdjelu.
5. Otkinite malo listića koromača te i njih dodajte u zdjelu.
6. Dodajte tanko rezane ploške naranče i pola limuna.
7. Dodajte malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja te začinite solju i paprom.
8. Kada je kruh od kiselog tijesta gotov, stavite ga na tanjur. Istrljajte ga prerezanom stranom češnja češnjaka i poškropite s malo ulja.
9. Natrgajte mozzarellu napola i stavite je na kruh.
10. Dodajte odozgo koromač i tikvicu, poškropite s još malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja, pospite s malo zelenog dijela koromača i poslužite.
11. Servirajte s čašom ohlađenog mersaulta ili bijelog burgundca
Sastojci
bruschetti
- tanka kriška kruha od kiselog tijesta
- 1/2 male glavice koromača
- sačuvajte zeleni dio
- ½ male žute tikvice
- mala vezica mente
- ½ naranče – odstraniti koricu i narezati na tanke ploške
- ½ limuna – iscijediti sok
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 1 češanj češnjaka – prerezan
- 125 g mozzarelle od bivoljeg mlijeka