Bruschetta od špinata sa sirom brie
Recept iz: Filipa Gomes
Kad vas ulovi lijenost, neka pećnica sama sve odradi. Ugrijte je na 180 stupnjeva. Narežite ciabatu. Odstranite krajeve, rastvorite je i narežite na dijagonalne kriške kako biste ih mogli prepeći na grillu.
Tavu s uljem stavite na vatru. Narežite češanj češnjaka, dodajte ulju kako bi poprimilo okus, dodajte špinat, neka povene, a onda posolite i popaprite.
Neka se još malo pirja, zatim špinat ocijedite s pomoću cjedila. Maknite ciabatu s grilla i počnite praviti bruschette.
Narežite jednu zrelu rajčicu i prepolovite jedan češanj češnjaka. Češanj protrljajte po kruhu kako bi ga aromatizirao.
Zatim poslažite špinat po kruhu, narežite sir brie i prekrijte njime špinat.
Ponovite postupak s ostalim kriškama kruha i stavite u pećnicu dok se sir ne gratinira.
Uživajte u bruschettama dok su još tople.
Tavu s uljem stavite na vatru. Narežite češanj češnjaka, dodajte ulju kako bi poprimilo okus, dodajte špinat, neka povene, a onda posolite i popaprite.
Neka se još malo pirja, zatim špinat ocijedite s pomoću cjedila. Maknite ciabatu s grilla i počnite praviti bruschette.
Narežite jednu zrelu rajčicu i prepolovite jedan češanj češnjaka. Češanj protrljajte po kruhu kako bi ga aromatizirao.
Zatim poslažite špinat po kruhu, narežite sir brie i prekrijte njime špinat.
Ponovite postupak s ostalim kriškama kruha i stavite u pećnicu dok se sir ne gratinira.
Uživajte u bruschettama dok su još tople.
Sastojci
- velika ciabata 200 g špinata 2 češnja češnjaka 1 zrela rajčia ulje sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira