Opis

1. U posudu stavite kestene i datulje i zalijte ih kokosovim mlijekom. Pasirajte dok na dobijete glatku smjesu.

2. Natrgajte ili narežite čokoladu i stavite u posudu. Rastopite čokoladu na pari.

3. Dodajte pola rastopljene čokolade u smjesu sa šećerom u prahu. Ponovno pasirajte.

4. Dodajte prašak za pecivo i sol. Promiješajte. Presipajte brašno i ponovno promiješajte.

5.  Namastite i pospite brašnom rupe silikonskoga kalupa s kvadratnim formama. Rasporedite smjesu u rupe. U preostalu smjesu dodajte prethodno narezane bademe i indijske oraščiće i promiješajte. Rasporedite ih u kalupiće. Postavite kalup na lim i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 15 minuta. Pola ispečenih brownieja (4 komada) izvadite, a ostale vratite u pećnicu da se suše na 140 stupnjeva oko 20 minuta. 5 komada omotajte u foliju i stavite ih u zamrzivač da se stisnu.

6. Za mousse dobro istucite mascarpone s kremastim sirom i šećerom u prahu. Na kraju dodajte limunov sok i ponovno promiješajte. Mousse stavite u vrećicu s glatkim završetkom.

7. Od preostale rastopljene čokolade napravite čokoladne bombone. Čim temperatura rastopljene čokolade dosegne 40 stupnjeva, u nju dodajte 30 g sitno narezane čokolade (ili čokoladni čips). Promiješajte dok se ne rastopi. Spužvu za pranje posuđa narežite na kockice. Svaki komad spužve omotajte u prozirnu foliju, poput male vrećice. Svaki komad potopite u čokoladu tako da držite gornji dio folije. Potopljene komade spužve posložite u lim prekriven papirom za pečenje. Bombone stavite u hladnjak da se stisnu.

8. Izvadite bombone iz hladnjaka. Oprezno izvadite spužvu iz folije s čokoladom. Na pravokutni tanjur istisnite nekoliko kuglica moussea. Na jedan kraj, na mousse, postavite jedan brownie i istisnite mousse po njemu. Dodajte smrznuti brownie i istisnite mousse. Poslužite s čokoladnim bombonima i kriškama svježeg voća.

Sastojci

Sastojci

  • 120 g kuhanih oguljenih kestena
  • 50 g datulja bez koštica
  • 400 ml mlijeka od kokosa
  • 250 g crne čokolade
  • 3 žličice šećera u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 g brašna
  • 100 g sirovih badema i indijskih orašćića

Za mousse

  • 1 žlica sira mascarpone
  • prstohvat šećera u prahu
  • ½ žličice limunova soka

Za ukras

  • svježe voće
  • smeđi šećer

Povezani recepti